Otoy, «Ницо Потворно» та Sheetel на концерті від медіа «Слух», портрет за донейт у «Сквоті», вірші й пісні Blooms Corda в «Сенсі» на Хрещатику, лекція про урбанізм «Київ vs. Париж», попап «Хабібті» з мангал-меню в «Каштані», благодійна йога в ботанічному саду імені Гришка та стендап із Василем Байдаком та Антоном Тимошенком: зібрали події в Києві на вікенд 10–12 травня.

Вірші й пісні від соліста Blooms Corda в «Сенсі» на Хрещатику

Фронтмен інді-гурту Blooms Corda Данило Галико проведе творчий вечір на другому поверсі «Сенсу» на Хрещатику. Він прочитає свої вірші та заспіває під гітару пісні з нового альбому «Дощ іде, але сонце світить». Вхід на подію за донейт благодійній організації Behind Blue Eyes на потреби дітей із деокупованих сіл.

Коли: 10 травня, 19:00

Де: «Сенс», вулиця Хрещатик, 34

Вхід за донейт, потрібна реєстрація

«Пес Патрон» і не тільки на сольнику гурту Karta Svitu

Музичний проєкт Івана Марунича Karta Svitu дасть великий сольник на майданчику Bel Etage, де заспіває не тільки трек про Пса Патрона, а й представить новий альбом «Простір важливих речей». Це 18 треків, серед яких і мемні, на кшталт «Батіної тачки», й ліричні пісні.

Коли: 10 травня, 19:00-21:00

Де: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: 400 грн

«Великий стендап» із Байдаком і Тимошенком у НАУ

«Великий стендап-концерт» із Василем Байдаком й Антоном Тимошенком«розірве зал сміхом», обіцяють організатори. Лайнап виступу доповнять коміки: Богдан Боярин, Руслан Колесник і Паша Пінчук.

Коли: 10 травня, 19:30–20:30

Де: Центр культури та мистецтва НАУ, проспект Любомира Гузара, 1

Скільки: 100–750 грн

Концерт гурту Kadnay просто неба

Інді-електропоп колектив Kadnay зіграє на ВДНГ старі хіти про кохання, а також нові пісні, зокрема сингл Santana. Для людей з інвалідністю вхід безплатний, а для військовослужбовців діють знижки 30% за наявності військового квитка.

Коли: 10 травня, 19:00–21:00

Де: Vyava («Сад бажань»), проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки: 600 грн

Київ vs. Париж: лекція про урбанізм у «Сенсі» на «Арсенальній»

Чому Париж зміг, а Київ – ще ні? Блогерка-урбаністка Ірина Оя у своїй лекції розкаже, чим широкі українські дороги гірші за вузькі паризькі вулички, і дасть поради, як містяни можуть вплинути на трансформацію Києва. Зібрані на події кошти розділять навпіл: частину віддадуть фонду «Має значення» для реставрації історичної вивіски, а частину направлять на військові потреби ЗСУ.

Коли: 10 травня, 19:00

Де: «Сенс» на «Арсенальній», Микільський провулок, 1

Вхіддонейт від 249 грн, потрібна реєстрація

Попап «Хабібті» з мангал-меню в «Каштані»

Гастрономічний попап-проєкт «Хабібті» проведе подію у дворі кафе «Каштан». Буде «батьківський мангал», а також східна кухня: спаржа з тахіною й фініковим сиропом, смажене курча з картоплею по-ліванськи, овочевий салат фатуш і вина на будь-який смак.

Фото:Аліна Устенко

Коли: 11 травня, 12:00

Де: «Каштан», вулиця Рейтарська, 9-Б

Вхід вільний

Otoy, «Ницо Потворно» та Sheetel на концерті від «Слух»

Медіа «Слух» до свого шостого дня народження організовує великий концерт у Bel Etage, де зіграють репер Otoy, музикант-лор і «народний артист андеграунду» «Ницо Потворно», який презентує нові треки, а також арт-рок гурт Sheetel.

Коли: 11 травня, 18:00–22:00

Де: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: 549-1490 грн

Техно з Берліна в «Куренях»

У «Курені» приїде Michal Zietara – резидент культового берлінського клубу RSO, який привезе із собою справжнє німецьке техно, а також помічників: Musetouch & Drums і White Fly. Німецький артист закривав минулий «теплий сезон» у «Куренях», а тепер відкриватиме його.

Коли: 11 травня, 16:00–23:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Скільки: 350 грн

Попап із випічкою Pate в Octo Tower

Київська пекарня Pate привезе в Octo Tower на «Кловській» свою найкращу випічку, зокрема: шосон із яблуком, равликів з фісташкою, кардамонові булки, крафіни, канеле й пан суїс.

Коли: 11 травня, 11:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

Вхід вільний

Портрет за донейт у «Сквоті»

Юрій Стефаняк – репортажний і документальний фотограф, а також фоторедактор проєкту Ukrainer. Він проведе у «Сквоті» біля парку Шевченка фотодень і зробить вам портрет із друзями, песиками, котиками чи рослинами за донейт. Гроші з ініціативи підуть на купівлю плат ініціації БПЛА для військових.

Коли: 11 травня, 12:00–18:00

Де: Squat 17B Yard Cafe, вулиця Терещенківська, 17-Б

Вхід вільний

Лекція в Kino42 про ідеологію в кіно

Кіно не існує поза політикою, але чи обовʼязково воно має бути ідеологічним? На ці й інші питання з прикладами з українських і закордонних фільмів розкаже кінокритикиня Марія Васильєва в кінотеатрі Kino42 на Подолі. Для студентів-кінематографістів і культурологів – знижка на касі.

Коли: 11 травня, 12:00

Де: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11-Б

Скільки: 300 грн

Сольник «ТНМК» у клубі Atlas

«Батьки» українського хіп-хопу й апологети фанку зіграють сольник у клубі Atlas, де будуть і класичні твори на кшталт «Восени» або «Гранули», а також нові пісні. У межах концерту також проведуть благодійний аукціон і збір донейтів на потреби українців, кажуть організатори.

Коли: 11 травня, 19:00–21:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: 700–1900 грн

Guest Bartending із Женею Яновичем в Avangarden

Ведучий YouTube-шоу «20:23», актор і гуморист Женя Янович на один вечір стане барменом у галереї сучасного мистецтва й барі Avangarden біля «Львівської площі». Він приготує благодійний коктейль «19:21», а весь прибуток від продажів відправлять у фонд центру протезування й реабілітації Superhumans.

Коли: 11 травня, 19:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

Вхід вільний, потрібна реєстрація

Дні української сукні від «Всі. Свої»

На Подолі зберуть 150 українських брендів, які представлять легкі сукні на весну та літо, сарафани з деніму, льону й шкіри, варіанти для офісу, спортивні сукні й ошатні вбрання для «найважливіших подій». Щоби довершити образ, до сукні можна придбати взуття, аксесуари або сумку.

Коли: 11–12 травня, 10:00–20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

Попап Konteyner із пивом і хот-догами в Broen

Пивний бар Konteyner їде в гості в бар Broen біля Пейзажної алеї, щоб провести попап із трьома видами хот-догів на грилі, а також пивом. На розливі – Underwood Drunken Farmer і Volta Cosmosamba, а також банкове пиво.

Коли: 11 травня, 14:00

Де: Broen, Велика Житомирська, 20

Вхід вільний

Техно в Otel на Нижньоюрківській

На Нижньоюрківській зберуть «електронне комʼюніті» з двома хедлайнерами: Powertech та Zagorui. У лайнапі також: Kyiv2C, Daytona, Qki та Rave Mysterio зі «Здибанки», а також Nadai. Частину прибутку відправлять на придбання антидронової системи «Оберіг» від фонду «Промінь поваги».

Коли: 11 травня, 16:00–22:00

Де: Otel, Нижньоюрківська, 31

Скільки: 400 грн

Тату-конвенція на ВДНГ

Понад 150 тату-майстрів із різних міст України зберуть на тату-конвенції на ВДНГ, де можна вибрати татуювальника й набити тату, поїсти на фудкорті та прибрати собі щось на маркеті. Сміливці можуть спробувати набити тату за донейт, але є умова – зробити це треба наосліп. Крім того, проведуть аукціон зі збору коштів на потреби українських оборонців.

Коли: 11–12 травня, 11:00–22:00

Де: ВДНГ (павільйон №1), проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки: 270 грн на один день, 400 грн – на два дні

Дні адопції котів і собак на ВДНГ

Гостомельський притулок для тварин влаштовують на ВДНГ дні адопції котів і собак, які живуть у різних частинах Київської області. «Насправді люди приходять на фестиваль адопції не для того, щоб когось шукати серед усіх тих звірят. Вони приходять, бо дуже хочуть, щоб їхні звірята нарешті знайшли їх серед усіх тих людей», – кажуть співорганізатори Pethouse.

Коли: 11–12 травня, 13:00–19:00

Де: ВДНГ (4 павільйон), проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний

Благодійний маркет від БО «Ланка» в кавʼярні First Point

Благодійна організація «Ланка» проведе в кавʼярні First Point на Подолі маркет, де збирають локальні бренди кераміки, прикрас, декору для дому, одягу й аксесуарів. Крім того, будуть портрет за донейт і благодійні букети. Це вже четвертий благодійний маркет від БО «Ланка». Прибуток спрямують на комплектувальні для виробництва дронів для добровольчих батальйонів.

Коли: 12 травня, 12:00

Де: First Point Espresso Bar, вулиця Ярославська, 14/20

Вхід вільний

Благодійна йога в ботсаду імені Гришка

Кавʼярня «Дружба» проведе виїзну благодійну ранкову йогу в ботанічному саду імені Гришка. Після «дихальної та збалансованої» йоги від Люсі Петрової – пончики від Daily Kitchen із кавою або чаєм. Усі донейти за вхід на йогу передадуть на збір для медиків Міжнародного легіону ГУР МО.

Коли: 12 травня, 10:00

Де: Ботанічний сад імені Гришка (галявина біля Японського саду), вулиця Садово-Ботанічна, 1

Скільки: донейт від 500 грн, реєстрація через Instagram