Квіткове волонтерство в Ботанічному саду імені Гришка, курс із тактичної домедичної допомоги в кінотеатрі «Жовтень», повернення «Куренів» (цього разу вже точно), вініловий ярмарок у «Сквоті» та спеціальний показ фільму «Пропала грамота» – ці й інші події в Києві 21–24 липня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Вечір на Івана Купала» в Kino42


У Kino42 покажуть фільм українського режисера Юрія Іллєнка «Вечір на Івана Купала». Це один із перших вітчизняних фолк-горорів, стрічка знята за однойменним оповіданням Миколи Гоголя. Організатори кінопоказу відзначають незвичний монтаж, який називають передвісником кліпової естетики. Стрічку знімали в урочищах села Бучак, нині затоплених Канівським водосховищем.

КОЛИ: четвер, 21 липня, 19:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11/13

СКІЛЬКИ – 120 грн

КВИТКИ

Квіткове волонтерство в Ботанічному саду


Волонтерів Києва, які готові допомогти рятувати рододендрони в Ботанічному саду, запрошують у сад «Пори року». З собою потрібно мати рукавички, а також бажано й садові інструменти. Приходити можна в будь-який час із 09:00 до 10:00 – кожного волонтера забиратимуть персонально біля входу, щоби не заблукати. Дзвонити за номером: 050 572 43 75.

КОЛИ: четвер, 21 липня, 09:00–12:00

ДЕ: Ботанічний сад імені Гришка, вулиця Тимирязівська, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ

Благодійний концерт Verka Serduchka


Український попідол Verka Serduchka проведе благодійний концерт у заміському комплексі Osocor Residence. Увесь прибуток обіцяють передати на відбудову українських регіонів, які найбільше постраждали внаслідок війни.

КОЛИ: пʼятниця, 22 липня, 17:00

ДЕ: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2

СКІЛЬКИ – 1000–2500 грн

КВИТКИ

Курс тактичної домедичної допомоги в «Жовтні»


У кінотеатрі «Жовтень» збирають групу людей на короткий курс із тактичної домедичної допомоги. У програмі: накладання джгутів і турнікетів, відновлення прохідності дихальних шляхів, накладання шин під час переломів, допомога в разі опіків, хімічних уражень та інших бойових поранень. Викладачем курсу буде доктор медичних наук Валентин Савченко.

КОЛИ: пʼятниця, 22 липня, 10:00–18:30

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Повернення «Куренів» із триденною благодійною вечіркою


«Курені» з другої спроби повертаються з благодійною вечіркою «Курені Добра» – захід, який мав відбутися минулого вікенду, перенесли на цей. На локації влаштують виставку сучасних митців, музичну сцену, ярмарок вінілових платівок, стендап-сцену, маркет українських виробників, а також фудкорт з їжею та напоями. У перший день «Куренів Добра» захід триватиме із 16:00 до 21:30, а 16 та 17 липня – з 14:00 до 21:30.

Гроші збирають на електромотоцикл Sur-Ron Х 2021, дрон Mavic 3 або Evo, чотири прилади нічного бачення, електробатарею EcoFlow River, а також два тепловізори.

КОЛИ: пʼятниця-неділя, 22–24 липня

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

Вхід за донат від 200 до 400 грн

ПОДІЯ

Благодійний мистецький фестиваль «На часі» у Closer


У клубах на Нижньоюрківській пройде другий благодійний фестиваль «На часі», мета якого – підтримати українських митців і культурні простори, які перебувають у скрутному становищі через військове вторгнення Росії.

На заході заплановані: турнір із настільного тенісу, музична джем-сесія, концерти на пʼяти локаціях Нижньоюрківської, ярмарок і модний маркет, лекції, перформанси, а також виставка сучасного мистецтва з фокусом на NFT і VR.

КОЛИ: субота, 23 липня, 12:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Ранкова йога в Ботсаду


У Ботанічному саду імені Гришка проведуть Outdoor Yoga Flow – ранкове тренування з йоги на свіжому повітрі. Заняття проводитиме Катя Серко. Конкретну локацію, де проводитимуть заняття, окремо уточнять для зареєстрованих учасників. З собою потрібно мати килимок, протисонцевий крем і водичку.

КОЛИ: субота, 23 липня, 09:00

ДЕ: Ботанічний сад імені Гришка, локацію уточнюють для учасників

СКІЛЬКИ – 250 грн + вхід у Ботсад (60 грн)

ПОДІЯ

Вініловий ярмарок Kyiv Vinyl Music Fair у «Сквоті»


Вініловий ярмарок Kyiv Vinyl Music Fair разом зі «Сквотом» організовують щомісячну барахолку музичного обладнання. На локації можна задонатити гроші, які передадуть на потреби Головного військового госпіталю Міноборони України.

КОЛИ: субота, 23 липня, 14:00–20:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17

Вхід вільний

ПОДІЯ

«Затишок Charity Market»


«Затишок Charity Market» – благодійний захід від фонду «Життєлюб», на який можна принести ковдри, фіранки, рушники, посуд і будь-які інші речі, що допоможуть створити домашній затишок для ВПО на новому місці. Усі речі, які гості принесуть на маркет, відправлять у центр підтримки переселенців «Життєлюб піклується» в Києві. Там їх отримають люди з Маріуполя, Херсона, Лисичанська та інших міст.

Також на маркеті можна придбати інтерʼєрні речі від українських виробників: Yakush, Quiet Form, Have a Rest, Ohra Home, послухати майстер-класи для дітей від Kukushka Project for Kids, купити квіти у FDL Flower Shop і їжу, а також скуштувати їжу, приготовану у Bassano Ristorante.

КОЛИ: субота, 23 липня, 11:00–19:00

ДЕ: Ol.factory, Велика Васильківська, 100

Вхід вільний

ПОДІЯ

Спеціальний показ класики українського кіно «Пропала грамота»


«Пропала грамота» – культове українське кіно Бориса Івченка, сценарій до якого написав поет-шістдесятник Іван Драч, а головну роль зіграв Іван Миколайчук. Спеціально до 50-ї річниці фільму, яка відбудеться 24 липня, прокоментувати стрічку запросили кінокритикиню Ларису Брюховецьку.

КОЛИ: неділя, 24 липня, 14:25

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 85 грн

КВИТКИ

Барахолка у «Хвильовому»


Бар «Хвильовий» проводить благодійний сейл, щоби зібрати кошти на дрони й іншу військову техніку для ЗСУ. Акцент роблять на «крутому одязі, аксесуарах і прикрасах».

КОЛИ: неділя, 24 липня, 14:00–20:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ