Джазовий концерт квінтету Саші Чемерова, сім горор-анімацій із коментарями кінознавців у Kino42, благодійний квартирник у просторі «Цегла», swap-вечірка і ярмарок у «Сквоті», Life Balance Event на терасі, вінілові джем-сесії на вулиці Липківського та ранкова недільна йога – 14 подій у Києві 14–17 липня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Сім українських анімацій із коментарями кінознавців у Kino42


Kino42 разом із «Довженко-Центром» продовжує цикл рідкісних українських горор-фільмів «Дивне, химерне, фантастичне» з коментарями кінознавців.

У другій добірці відразу сім анімацій: «Савушкін, який не вірив у чудеса» Олени Барінової, «Бій» і «Страшна помста» Михайла Тітова, короткометражки «Любов та смерть картоплі звичайної» та «День народження Юлі» Наталі Марченкової, «Страсті-мордасті» Володимир Гончаров, а також «Синя шапочка» Наталі Чернишової.

КОЛИ: четвер, 14 липня, 19:00–21:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11/13

СКІЛЬКИ – 120 грн

КВИТКИ

Спецпоказ норвезького ромкому «Найгірша людина у світі»


У кінотеатрі «Жовтень» покажуть норвезьку романтичну комедію «Найгірша людина у світі» з коментарями від кінокритика Ігоря Кромфа. Стрічку зняв режисер Йоакім Трієр (ні, це не родич данця Ларса фон Трієра).

«Найгірша людина у світі» змагалась «Оскар» 2022 року в двох номінаціях: найкращий міжнародний фільм, а також найкращий оригінальний сценарій.

КОЛИ: четвер, 14 липня, 18:40

ДЕ: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 95 грн

КВИТКИ

Цикл «українського поетичного кіно» в кінотеатрі «Жовтень»


У кінотеатрі «Жовтень» розпочинається серія «Ретроспективних показів українського поетичного кіно», яка триватиме понад місяць. Усі фільми в програмі – з акцентом на етнографічні мотиви, деякі з них були заборонені за радянських часів. Цикл відкриває картина «Криниця для спраглих» Юрія Іллєнка.

КОЛИ: з 14 липня до 31 серпня,

ДЕ: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 85–105 грн

КВИТКИ

Джазовий концерт квінтету Саші Чемерова


Український рок-музикант Саша Чемеров («Димна суміш», The Gitas) разом із новоствореним джазовим квінтетом поїхав у всеукраїнське турне. Перша зупинка – київський Bel Etage.

КОЛИ: пʼятниця, 15 липня, 18:00

ДЕ: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

СКІЛЬКИ – 299–799 грн

КВИТКИ

Документалка «Небесний координатор» у Будинку архітектора


У Будинку архітектора покажуть документальний фільм «Небесний координатор», присвячений засновнику ГО «Аеророзвідка» Володимиру Кочеткову-Сукачу, який загинув на передовій у березні 2015 року. На кінопоказі також показуватимуть дрон R18, експозицію плакатів про «Аеророзвідку» від українських митців і фірмовий мерч.

КОЛИ: пʼятниця, 15 липня, 18:00

ДЕ: Будинок архітектора, вулиця Бориса Грінченка, 7

Вхід – благодійний внесок від 100 грн

КВИТКИ

Повернення «Куренів» із триденною благодійною вечіркою


«Курені» вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії повертаються з благодійною вечіркою «Курені Добра». На локації влаштують виставку сучасних митців, музичну сцену, ярмарок вінілових платівок, стендап-сцену, маркет українських виробників, а також фудкорт із їжею та напоями. У перший день «Куренів Добра» захід триватиме із 16:00 до 21:30, а 16 та 17 липня – з 14:00 до 21:30.

Гроші збирають на електромотоцикл Sur-Ron Х 2021, дрон Mavic 3 або Evo, чотири прилади нічного бачення, електробатарею EcoFlow River, а також два тепловізори.

UPD: подію перенесли на вікенд 22–24 липня.

КОЛИ: пʼятниця-субота, 15–17 липня

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

Вхід за донат від 200 до 400 грн

ПОДІЯ

Квартирник в артпросторі «Цегла»


У київському памʼяткоохоронному хабі «Цегла» пройде благодійний квартирник музикантів із Kyiv Cultural Front. Крім того, разом із «Квітами України» збиратимуть 50 тисяч гривень на тепловізор для 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

КОЛИ: субота, 16 липня, 18:00

ДЕ: Артпростір «Цегла», вулиця Велика Житомирська, 4

Вхід – благодійний внесок від 150 грн, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Life Balance Event на терасі та допомога ЗСУ


На терасі фотостудії Ader проведуть Life Balance Event, де будуть VR-атракціони, техно в стилі мінімал, коктейлі, ярмарок товарів вітчизняного виробництва. Увесь прибуток із продажу квитків передадуть фонду «Повернись живим».

КОЛИ: субота, 16 липня

ДЕ: Ader Studio, вулиця Ковпака, 17 (4 підʼїзд, 19 поверх)

СКІЛЬКИ – 400–700 грн

ПОДІЯ

Спеціальний показ фільму Івана Кавалерідзе «Повія»


З нагоди 135-річчя українського режисера Івана Кавалерідзе в кінотеатрі «Ліра» покажуть його останню в карʼєрі стрічку «Повія». Це фільм 1961 року, знятий за мотивами однойменного твору Панаса Мирного. У ньому йдеться про сільську дівчину Христину, яка після смерті батька намагається знайти притулок у рідному селищі.

КОЛИ: субота, 16 липня, 15:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 70 грн

КВИТКИ

Kyivness у гастрономічному комплексі Garage


Липневий маркет Kyivness пройде в гастрономічному комплексі Garage на Подолі від власників Goodwine. Там будуть: речі від локальних і вінтажних проєктів, лайнап заспокійливої музики, натуральне вино від Sabotage Wine, їжа від Mirali та Bakehouse, а також кава від Yellow Place.

35% від вартості кожного квитка передадуть фонду Save Ukraine для відбудови школи в Горенці в Київській області.

КОЛИ: субота-неділя, 16–17 липня, 11:00–19:00

ДЕ: Garage Kyiv, вулиця Межигірська, 82

СКІЛЬКИ – 200 грн

ПОДІЯ

Недільна ранкова йога


На галявині поблизу «Сквоту» пройде недільна ранкова сесія йоги разом із Ганною Халіулліною. У програмі також різні дихальні вправи, медитація і саунд-хілінг. Із собою потрібно мати килимок, воду, протисонцевий крем. Записатися на ранкову йогу можна тут. Зібрані за вхід на заняття кошти віддадуть волонтерському штабу «Зграя».

КОЛИ: неділя, 17 липня, 12:00–13:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17–Б

СКІЛЬКИ – 200 грн

ПОДІЯ

Вінілові джем-сесії просто неба


Module Exchange спільно з Playvinyl Ukraine запускає вінілові джем-сесії просто неба. Мета – зібрати кошти для організації Repair Together, яка допомагає лагодити будинки, зруйновані росіянами.

КОЛИ: неділя, 17 липня, 15:00

ДЕ: вулиця Василя Липківського, 16-Б

Вхід – донат для Repair Together

ПОДІЯ

Swap-вечірка та барахолка побутових речей у «Сквоті»


У «Сквоті» замість звичного swap-формату з обміном одягу відвідувачі мінятимуться побутовими речами для внутрішньо переміщених осіб. На барахолці можна буде знайти книжки, кімнатні квіти, сковорідки, гірлянди й інші речі, які можуть знадобитися на новому місці. Також на події можна задонатити гроші для благодійного фонду «Повернись живим».

КОЛИ: неділя, 17 липня, 17:00–19:30

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17-Б

Хіп-хоп вечірка від Allosyrup у Closer


Благодійна організація Poryad Ukraine спільно з хіп-хоп формацією Allosyrup проведе вечірку в клубі Closer. На події будуть живі виступи від Юлії Юріної, Sempai, Selecta, Serf Sasha, тату-марафон, показ мультфільму від Sestry Feldman, барахолка й турнір з настільного тенісу.

Оплатити квиток для входу можна за цією картою. Після цього потрібно написати в приватні повідомлення організаторам події тут. За ці гроші планують купити два пікапи для військових ЗСУ.

КОЛИ: неділя, 17 липня, 14:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вхід – благодійний внесок від 250 грн

ПОДІЯ