Нова українськомовна програма Стаса Корольова, джаз у «Сквоті», культовий український горор «Оберіг» у Kino42, дискотека 2000-х на Нижньоюрківській, короткометражні комедії в Будинку кіно та збір коштів для підрозділу «Кракен» від гурту Kraken Landau – ці й інші події 7–10 липня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Нова програма Стаса Корольова українською мовою


Стас Корольов відкриє дні актуальної української культури «Мереживо» новою українськомовною програмою, яку артист записав після початку повномасштабного вторгнення Росії. Також на події зіграє Jung – учасник ембієнт-дуету Ptakh_Jung.

«Мереживо» – обʼєднання творчих угруповань митців, які із 7 до 10 липня проведуть 18 подій культурних подій. Повна програма фестивалю – тут.

КОЛИ: четвер, 7 липня, 19:00–21:00

ДЕ: Будинок архітектора, вулиця Бориса Грінченка, 7

Вхід – благодійний внесок для ЗСУ

КВИТКИ

Джаз у «Сквоті»


Квінтет Євгена Добровольського зіграє у «Сквоті» джазову хард-боп програму творів, присвячених видатному барабанщику Арту Блейкі. На вході також можна задонатити гроші для полку спецпризначення «Азов».

КОЛИ: четвер, 7 липня,

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17-Б

Вхід – благодійний внесок

ПОДІЯ

Повернення кінопоказів від «Довженко-центру»


«Довженко-Центр» разом із Kino42 відновлює кінопокази циклом «Дивне, химерне, фантастичне». Першим покажуть горор Миколи Рашеєва «Оберіг», який після сеансу прокоментує кінознавець і режисер Станіслав Битюцький.

«Оберіг» – це історія, знята за творами українського письменника Володимира Дрозда. Вона розповідає про двох побратимів із далекого поліського села, які перебралися до Києва в пошуках кращої долі.

КОЛИ: пʼятниця, 8 липня, 19:15–21:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11/13

СКІЛЬКИ – 120 грн

КВИТКИ

Ранковий спорт-рейв від «ЕБШ» і Arsenal XXII


Спортклуб «ЕБШ» спільно з Arsenal XXII проведе ранковий «функціональний рейв» – це 90 хвилин тренування під сет електронної музики. З собою потрібно мати килимок і водичку. Дрес-код: чорне. Частину зібраних коштів перерахують на закупівлю засобів спостереження та безпілотників для Сил спеціальних операцій полку «Азов».

КОЛИ: субота, 9 липня, 10:00

ДЕ: Arsenal XXII, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 500 грн

ПОДІЯ

Дискотека 2000-х у Mezzanine


У клубі Mezzanine на Нижньоюрківській влаштовують дискотеку, натхненну музикою 2000-х. За пультом – діджеї «Винний Погріб» і «Сидр». З трекліста прибрали всі пісні російських артистів, а на заміну до українських шлягерів додали латиноамериканські та європейські танцювальні композиції. Половину виторгу обіцяють передати до благодійного фонду «Повернись живим».

КОЛИ: субота, 9 липня, 15:00–21:30

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–350 грн

КВИТКИ

Українські короткометражні комедії в Будинку кіно


У Будинку кіно пройде пʼятий фестиваль короткометражних комедій Smile, Ukrainian! Глядачам представлять вісім фільмів, знятих українськими режисерами. Усі зібрані з продажу квитків гроші відправлять на адресну допомогу постраждалим від війни родинам.

КОЛИ: субота, 9 липня, 14:00–17:00

ДЕ: Будинок кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ – 100 грн

КВИТКИ

Ярмарок, лекції про вино і спешл-піца біля Велотреку


До пʼятого дня народження закладу Food Spot (колишній ресторан Tin Tin) проведуть благодійну вечірку зі спешл-піцою, а також ярмарком речей і квітів. У програмі: лекції про вино від Івана Омельченка із Sabotage Wine і сети електронної музики. Частину прибутку віддадуть ініціативі «Онуки», яка допомагає ВПО, літнім людям, дітям і людям з інвалідністю.

КОЛИ: субота-неділя, 9–10 липня, 10:00–20:00

ДЕ: Pie Spot, вулиця Липинського, 15

Вхід вільний

ПОДІЯ

Chubareenee у «Хвильовому»


Український інді-рок гурт Chubareenee зіграє у «Хвильовому» суміш фанку, хіп-хопу, латини та джаз-року. Також команда артистів представить треки з нового альбому. Гроші збиратимуть для спецпідрозділу «Хорт» із 57-ї бригади. Донатити також можна й біля входу у «Хвильовий».

КОЛИ: неділя, 10 липня, 18:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Kraken Landau збирає гроші для підрозділу «Кракен»


Психоделічний рок-гурт Kraken Landau збиратиме в Pepper’s Club гроші для спецпідрозділу ЗСУ «Кракен». Учасники гурту також обіцяють візуальний перформанс, натхненний науковою фантастикою, старими фільмами жахів і шпигунськими стрічками. Захід проходитиме під гаслом «Звільни свого внутрішнього Кракена».

КОЛИ: неділя, 10 липня, 18:00

ДЕ: Pepper’s Club, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – донат на будь-яку суму

ПОДІЯ

Вечір памʼяті Паші Лі в Closer


У Closer проведуть вечір памʼяті актора Паші Лі, який 6 березня загинув від куль російських окупантів, захищаючи місто Ірпінь. Вшановувати памʼять актора будуть на його день народження, 10 липня. Відвідувачі зможуть пожертвувати гроші, які передадуть матері полеглого героя.

Організатори події кажуть, що зі світлин актора влаштують фотовиставку, речі з його шафок виставлять на продаж, змонтують фільм про життя Паші, а також підготують музичні виступи від Bambu, Vagante та Valeri Cassi.

КОЛИ: неділя, 10 липня, 15:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вхід – благодійний внесок

ПОДІЯ