Київський міжнародний фестиваль короткометражок, екофестиваль Natura від Rhythm Büro, диско у «Хвильовому», виставка картин у «Квітах України», барахолка на Подолі, Christian Löffler на ВДНГ і перегляд фільму «Байконур.Вторгнення» із творчою групою – головні події 6–8 серпня в Києві.

KISFF 2021


Десятий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів включає п’ять конкурсних і низку спеціальних програм. Серед них: кінострічки першої жінки-режисерки Аліс Ґі-Блаше, в’єтнамське кіно, корейська інді-анімація та фільм про становлення українського короткого метру. Джентрифікація, фемінізм, особисті кордони та пошук ідентичності – серед розмаїття тем кінострічок на фестивалі. Повний розклад KISFF 2021 можна подивитися тут.

КОЛИ: середа-неділя, 4–8 серпня, 12:00–23:00

ДЕ: кінотеатр «Київська Русь», вулиця Січових Стрільців, 93

СКІЛЬКИ – 80–100 грн за один фільм, 300–500 на всі дні

КВИТКИ

Derrick Carter у «Куренях»


У п’ятницю на сцені «Куренів» виступить Derrick Carter – гуру лоу-фай лейтмотивів та один із засновників чиказького хаусу.

КОЛИ: п’ятниця, 6 серпня, 18:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 400–800 грн

КВИТКИ

Volvox у «Арсенал XXII»


Volvox – бруклінська андерграундна техно-музикантка, яка пише в жанрі acid-техно. Vera Logdanidi, Ruslan Mays і Stanislav Tolkachov – напохваті.

КОЛИ: п’ятниця, 6 серпня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Christian Löffler на ВДНГ


Німецький музикант Christian Löffler зіграє на сцені майданчика JARD мікс електронної музики, натхненної оркестровим звучанням та етнічними мотивами.

КОЛИ: субота, 7 серпня, 19:00

ДЕ: JARD, 19-й павільйон ВДНГ, вулиця Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 300–600 грн

КВИТКИ

Обмін речами у «Сквоті»


На своп-вечірці у «Сквоті» можна обмінятися старим одягом, взуттям, книжками або аксесуарами. Одна принесена річ – один жетон. Жетони обмінюються на інші речі. Якщо нічого немає на обмін, але якась річ впала в око – жетон можна придбати за 20 гривень. Також на заході будуть лекції від стилістів, музика, їжа та напої. Речі, що не знайдуть собі господарів, підуть на благодійність.

КОЛИ: субота, 7 серпня, 16:00–21:00

ДЕ: Squat 17b yard cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

СКІЛЬКИ – 110–160 грн, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Koktebel Jazz Party в Києві


Вечірка від Koktebel Jazz Festival відбудеться на Нижньоюрківській у Києві. У програмі заходу: артперформанси, виставки стритарту, кінопокази, секретна локація 18+ і вісім музичних сцен. Удень гратимуть акустичну музику та джаз, а вночі – техно та псай-транс. Лайнап: Irukanji, Gagarin Project і Vadimooov.

КОЛИ: субота, 7 серпня, 18:00

ДЕ: «Театр Сірого Кота», вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–600 грн

КВИТКИ

Диско у «Хвильовому»


У суботу австрійський діджей Wolfram продовжить серію диско-вечірок у «Хвильовому». Він виконає треки в жанрі італо-диско та чикаго-хаусу. На розігріві – Prots, N3, Stieber.

КОЛИ: субота, 7 серпня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 250–300 грн

ПОДІЯ

 Вечірка в клубі Atlas


Хедлайнер виступу Deborah de Luca зіграє набір техно та мінімал-техно композицій у клубі Atlas. Разом із нею запалюватимуть вечірку DJ Spartaque та Xenia.

КОЛИ: субота, 7 серпня, 23:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37

СКІЛЬКИ – 525–1050 грн

КВИТКИ

Фестиваль українського кіно просто неба


На кінофестивалі «Відкрита Ніч» покажуть 23 короткометражні фільми, зняті українськими режисерами – професіоналами й аматорами. У програмі не тільки художні стрічки, а й документалки й анімація.

КОЛИ: субота-неділя, 7–8 серпня, 20:00

ДЕ: «АртПричал», вулиця Набережно-Хрещатицька, причал №2

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вечірка в лісі від Rhythm Büro


Ековечірка Natura від Rhythm Büro відбудеться на секретній локації в лісі, де будуть кемпінг, фудкорт і багато різножанрової музики. Свої сети зіграють: Roza Terenzi, Grand River, Na Nich та інші. Також відвідувачі можуть окремо придбати екоквиток для сортування відходів. Організатори попереджають: на локації можуть бути проблеми з мобільним зв’язком – ліс як-не-як.

КОЛИ: субота-неділя, 7–8 серпня, 12:00

ДЕ: секретна локація в лісі

СКІЛЬКИ – 399–999 грн

КВИТКИ

Перегляд «Байконур. Вторгнення» із творчою групою


«Байконур. Вторгнення» – документальний фільм, який розповідає історію таємного проникнення на космодром «Байконур», виживання в пустелях Казахстану та втечу від російських спецслужб. На сеансі будуть творці фільму – Ангел Ангелов та Дмитро Громов, із якими можна поспілкуватись після сеансу.

КОЛИ: неділя, 8 серпня, 16:30

ДЕ: Multiplex в Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6–Д

СКІЛЬКИ – 100 грн

ПОДІЯ

Художня виставка та лекція у «Квітах України»


Біля будівлі «Квітів України» на один день виставлять роботи сучасних художників, присвячені «бронзовій добі капіталізму України». Також проведуть лекцію на тему становлення капіталізму та його впливу на розвиток міської архітектури.

КОЛИ: неділя, 8 серпня, 17:00

ДЕ: «Квіти України», вулиця Січових Стрільців, 49

Вхід вільний

ПОДІЯ

Джаз на даху Kooperativ


На даху Kooperativ відбудеться імпровізований джаз-джем виступ за участі Dennis Adu Quintet та інших українських музикантів. Імпровізувати будуть на музику піаніста Kenny Barron.

КОЛИ: неділя, 8 серпня, 19:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

СКІЛЬКИ – 300–600 грн

КВИТКИ

Барахолка «Подільський шук»


На подільській барахолці можна знайти раритетні гравюри 50-х, старі платівки, мистецькі колажі, одяг і хорошу музику. Віталій Бардецький зіграє вініловий сет, а етногурт «ЩукаРиба» – лайв-концерт.

КОЛИ: неділя, 8 серпня, 14:00–20:00

ДЕ: Автостанція «Поділ», вулиця Нижній Вал, 15–А

Вхід вільний

ПОДІЯ