The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо цьогоріч. Виділяємо саме нові проєкти, про продовження й серіали у великих франчайзах уже розповідали окремо.

Раніше ми висвітлювали головні серіали 2023 року за версією редакції й за результатами голосування наших читачів.

«Володарі неба»

Masters Of The Air

Трейлер серіалу «Володарі неба»

Що це: «Володарі неба» – уже третій проєкт у серії про Другу світовіу війну після «Братів по зброї» й «Тихого океану», яку запустили Стівен Спілберг і Том Хенкс. Тепер готують присвяту авіаторам. 

Чому чекаємо: У касті зірка «Елвіса» Остін Батлер, а серед режисерів – Кері Джоджі Фукунага («007: Не час помирати»), Анна Боден і Раян Флек («Капітан Марвел») і Ді Ріс («Ферма «Мадбаунд»).

   

Прем’єра: 26 січня

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Ґрем Йост («Швидкість»), Джон Орлоф («Анонім»)

У ролях: Остін Батлер («Елвіс»), Баррі Кіоган («Вічні»), Каллум Тернер («Фантастичні звірі»), Йоанна Куліг («Холодна війна»)

«Аватар: Останній захисник»

Avatar: The Last Airbender

Трейлер серіалу «Аватар: Останній захисник»

Що це: 12-річний Аанг має оволодіти всіма чотирма стихіями й урятувати людство.

Чому чекаємо: Адаптувати «Аватар» Netflix не відвадив ані провал фільму з Джейденом Смітом, ані те, що оригінальний мультсеріал є повноцінним висловлюванням. З іншого боку, у стримінгового сервісу вже є схожий успішний досвід із One Piece

   

Прем’єра: 22 лютого

Сервіс: Netflix

Хто робить: Альберт Кім («Нікіта»)

У ролях: Гордон Корміер, Темлін Томіта, Елізабет Ю

«Сьогун»

Shogun

Трейлер серіалу «Сьогун»

Що це: Англійський моряк у 16 столітті виживає під час кораблетрощі й прибуває в японську гавань. У феодальній Японії він пройде тривалий шлях, щоб стати самураєм. 

Чому чекаємо: Це великий і дорогий історичний серіал від FX – одного з небагатьох каналів і стримінгів, які постійно тримають марку якості. 

   

Прем’єра: 27 лютого

Канал: FX

Хто робить: Джастін Маркс («Топ Ґан: Маверік»), Рейчел Кондо

У ролях: Хіроюкі Санада («Світ Дикого Заходу»), Космо Джарвіс («Гострі картузи»)

«Режим»

The Regime

Трейлер серіалу «Режим»

Що це: Лауреатка «Оскара» Кейт Вінслет повертається на HBO після «Мейр з Істтауна» для ролі канцлерки вигаданої авторитарної країни в Центральній Європі, яка намагається втриматися на престолі. 

Чому чекаємо: «Режим» – це політична сатира від Вілла Трейсі, який написав фільм «Меню», а до цього був сценаристом «Спадкоємців». За режисуру відповідають Стівен Фрірз і Джессіка Хоббса, які знімали «Корону».  

   

Прем’єра: 3 березня

Канал: HBO (в Україні – Megogo)

Хто робить: Вілл Трейсі («Меню»)

У ролях: Кейт Вінслет («Титанік»), Г’ю Ґрант («Ноттінг Хілл»), Матіас Шонартс («Брудні гроші»

«Полювання»

Manhunt

Що це: Джон Вілкс Бут убив президента США Авраама Лінкольна, накликавши на себе безпрецедентне переслідування. «Полювання» – це розповідь про «одне з найбільш відомих, але водночас найменш досліджених» убивств в історії, розповідають у сервісі Apple TV+.

Чому чекаємо: За трилер відповідає Моніка Белецкі, яка писала «Фарго» й «Залишених». 

   

Прем’єра: 15 березня

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Моніка Белецкі («Фарго»)

У ролях: Тобіас Мензіс («Корона»)

«Палм Роял»

Palm Royal

Промо Apple TV+

Що це: Максін Сіммонс змушена різко змінювати життя в 1969 році: чоловік кидає її заради 22-річної секретарки, вона переїздить у нове місто й вирішує стати там своєю. Це адаптація однойменного бестселера The New York Times.

Чому чекаємо: У головній ролі зірка комедій Крістен Віг, допомагають їй Лора Дерн, Еліссон Дженні й Леслі Бібб.

   

Прем’єра: 20 березня

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Ейб Сільвія («Мертвий для мене»)

У ролях: Лора Дерн («Парк Юрського періоду»), Крістен Віг («Подружки нареченої»), Елісон Дженні («Я, Тоня»), Рікі Мартін

«Проблема трьох тіл»

3 Body Problem

Трейлер серіалу «Проблема трьох тіл»

Що це: Людство знаходить спосіб надіслати сигнал іншпопланетянам, і ті сприймають його як запрошення до вторгнення на Землю. 

Чому чекаємо: Перший великий серіал шоуранерів «Гри престолів» для Netflix – екранізація науково-фантастичного роману китайського письменника Цисіня Лю, найкращого роману в жанрі 2015 року за версією премії «Г’юго». 

   

Прем’єра: 21 березня

Сервіс: Netflix

Хто робить: Девід Беніофф, Ден Вайсс («Гра престолів»), Александер Ву («Жахіття»)

У ролях: Бенедикт Вонг («Доктор Стрендж»), Ейса Гонсалес («Аліта»), Джон Бредлі, Ліам Каннінгем («Гра престолів»)

«Фолаут»

Fallout

Трейлер серіалу «Фолаут»

Що це: Екранізація однойменної серії відеігор про постапокаліптичний світ, за яку відповідають Джонатан Нолан і Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»). 

Чому чекаємо: Щоб перестати боятися ядерної бомби й побачити «Сховище 101». Принаймні за трейлером здається, що авторам вдалося відтворити фірмові тон, іронію й ретрофутуризм оригіналу.

   

Прем’єра: 12 квітня

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Джонатан Нолан, Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»), Дженева Робертсон-Дворет

У ролях: Волтон Гоггінс («Правосуддя»), Кайл Маклаклан («Твін Пікс»), Елла Пурнелл («Шершні»)

«Франчайз»

The Franchise

Що це: Знімальний майданчик чергового фільму про супергероїв перетворюється на хаос.

Чому чекаємо: За сатиру над головним жанром попкультури початку 21 століття відповідають режисер Сем Мендес і сатирик Армандо Іануччі.

   

Прем’єра: 2024

Канал: HBO

Хто робить: Сем Мендес («007: Координати «Скайфол»), Армандо Іануччі («Смерть Сталіна»), Джон Браун

У ролях: Біллі Магнуссен («Маніяк»), Хімеш Патель («Учора»), Даніель Брюль («Гудбай, Леніне»), Річард І. Грант («Чи зможете ви мені пробачити?»)

«Джентльмени»

The Gentlemen

Що це: Молодий чоловік успадковує від батька маєток, але виявляється, що на нього поклав око сірий кардинал імперії марихуани Лондона Міккі Пірсон. 

Чому чекаємо: Так, це адаптація однойменного фільму Гая Річі, який став народним хітом і в Україні. У головній ролі – Тео Джеймс, який засвітився в «Дивергенті» й другому сезоні «Білого лотоса».

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Netflix

Хто робить: Гай Річі («Великий куш»)

У ролях: Тео Джеймс («Білий лотос»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега»)

«Містер і місис Сміт»

Mr. and Mrs. Smith

Трейлер серіалу «Містер і місис Сміт»

Що це: Нова адаптація історії про подружжя таємних агентів – цього разу не з Бредом Піттом й Анджеліною Джолі, а Дональдом Ґловером. Пару йому мала скласти Фібі Воллер-Бридж, але боги телебачення вирішили, що ми поки на це не заслужили, й авторка «Флібег» залишила проєкт. Замінила її Майя Ерскін. 

Чому чекаємо: Заради фірмового поєднання шпигунського бойовика та сімейної драми. А ще в кожному епізоді з'являтиметься нова запрошена зірка – від Александера Скарсгора та Пола Дейно до Мікейли Коул.

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Дональд Ґловер («Атланта»)

У ролях: Дональд Ґловер («Атланта»), Майя Ерскін («Пен-15»)

«Новий лук»

The New Look


Що це: Крістіан Діор розворушує світ моди після Другої світової війни. 

Чому чекаємо: У ролі Діора – зірка «Аутсайдера» Бен Мендельсон, у ролі Коко Шанель – Жульєт Бінош. Відповідає за серіал шоуранер, який зробив на Netflix «Родовід».

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Тодд Кесслер («Родовід»)

У ролях: Бен Мендельсон («Капітан Марвел»), Жульєт Бінош («Завірена копія»), Джон Малкович («Бути Джоном Малковичем»), Мейсі Вільямс («Гра престолів»)

«Симпатик»

The Sympathizer

Трейлер серіалу «Симпатик»

Що це: Кріт Північного В’єтнаму проникає в армію Південного В’єтнаму, але дедалі більше ставить під сумнів свою подвійну гру й згодом виїжджає в США. 

Чому чекаємо: За адаптацію однойменного шпигунського роману в декораціях В’єтнамської війни відповідає жива легенда корейського кіно Пак Чхан Ук, який зняв зразкову «трилогію помсти». А ще Роберт Дауні-молодший тут має з’явитися одразу в кількох ролях. 

   

Прем’єра: 2024

Канал: HBO

Хто робить: Пак Чхан Ук («Олдбой»), Дон Маккелар

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Месники»), Сандра Оу («Убиваючи Єву»), Хоа Уанде

«Ріплі»

Ripley

Що це: Нова адаптація серії романів Патриції Хайсміт про пройдисвіта Ріплі, які вже адаптували у фільм «Талановитий містер Ріплі».   

Чому чекаємо: Замість Метта Деймона в ролі Ріплі тепер зірка «Шерлока» й «Флібег» Ендрю Скотт. Відповідає за серіал Стів Зейлліан, який має «Оскар» за сценарій «Списку Шиндлера», а також писав «Ірландця» й «Банди Нью-Йорка» Мартіна Скорсезе.

   

Прем’єра: 2024

Канал: Netflix

Хто робить: Стів Зейлліан («Список Шиндлера»)

У ролях: Ендрю Скотт («Флібег»)

«Нульовий день»

Zero Day 

Що це: Перший серіал дворазового лауреата «Оскара» Роберта Де Ніро, який досліджуватиме конспірологічні теорії і їхній вплив на сучасну політику. 

Чому чекаємо: Як режисерка закріплена Леслі Лінка Глеттер, яка знімала «Божевільних» і «Батьківщину». 

   

Прем’єра: 2024

Канал: HBO

Хто робить: Ерік Ньюмен, Ноа Оппенхайм, Леслі Лінка Глеттер

У ролях: Роберт Де Ніро («Таксист»), Джессі Племос («Пуститися берега»), Анджела Бассетт («Чорна пантера»), Ліззі Каплан («Майстри сексу»)

«Дисклеймер»

Disclaimer

Що це: Кейт Бланшетт у ролі журналістки-розслідувачки, яка викриває великі компанії й організації, але сама приховує таємницю. Що вона буде робити, коли розголосять її секрет?

Чому чекаємо: Це перший серіал режисера «Гравітації», «Дитя людського» і «В’язня Азкабану» Альфонсо Куарона. 

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Альфонсо Куарон («Гравітація»)

У ролях: Кейт Бланшетт («Керол»), Саша Барон Коен («Борат»), Леслі Манвілл («Корона»)

«Повний розковбас: Утопія»

Sausage Party: Foodtopia

Що це: Мультфільм, який в український прокат у 2016 році випустили під назвою «Повний розковбас», народився з простої ідеї: а що, якби продукти в супермаркеті були живими й спробували б уникнути потрапляння на кухню й подальшої загибелі? Врешті це вийшла доросла історія про те, що таке взагалі життя і що робить нас живими. 

Чому чекаємо: Розширять цю історію в серіалі на основі мультфільму, за який знову відповідають майстри комедій Сет Роген й Еван Голдберг. 

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Сет Роген, Еван Голдберг («Суперперці»)

 

«Дітлахи Анансі»

Anansi Boys

Що це: Адаптація однойменного роману Ніла Геймана про синів єгипетського бога-павука Анансі.

Чому чекаємо: Гейман досі найбільший фахівець із міфологій світу, а ще тут з’явиться Вупі Голдберг. 

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Netflix

Хто робить: Ніл Гейман («Пісочний чоловік»)

У ролях: Малачі Кірбі, Делрой Ліндо, Вупі Голдберг

«Каос»

Kaos

Що це: Усемогутній Зевс вирішує вийти на пенсію, коли помічає на скроні першу зморшку. Що це означає для смертних людей? Буде розбиратися шоуранерка Чарлі Ковелл, яка вже зробила «Кінець ї***ого світу» на Netflix. 

Чому чекаємо: У ролі Зевса – Джефф Ґолдблюм, який продовжує закохувати всіх після «Парку Юрського періоду» й «Тор: Раґнарок». 

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Netflix

Хто робить: Чарлі Ковелл («Кінець ї***ого світу»)

У ролях: Джефф Ґолдблюм («Муха»), Девід Тьюліс («Фарго»)

«Часові бандити»

Time Bandits

Що це: Оригінальні «Часові бандити» – пригодницький фільм про 11-річного хлопчика, який подорожує в часі й зустрічається з Наполеоном і Робіном Гудом. Це частина «трилогії уяви» Террі Гілліама разом із «Бразилією» й «Пригодами барона Мюнхгаузена», написана з його партнером за «Монті Пайтоном» Майклом Пейліном.

Чому чекаємо: Нову адаптацію роблять Тайка Вайтіті та Джемейн Клемент, які зняли фільм «Що ми робимо в тіні», а в головній ролі – Ліса Кудроу з «Друзів». 

   

Прем’єра: 2024

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»), Іан Морріс («Політ конкордів»)

У ролях: Ліса Кудроу («Друзі»)