The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в квітні. Серед них: «Повстання Штатів» – найдорожчий блокбастер студії A24, документальний фільм Антона Птушкіна про тварин під час війни, «Я і Фелікс» Ірини Цілик, а також друга частина Rebel Moon від Зака Снайдера й фільм про каскадера з Раяном Ґослінґом. Раніше ми розповідали про фільми березня, а також серіали, на які чекаємо у квітні.

«Ми, наші улюбленці та війна»

Трейлер фільму «Ми, наші улюбленці та війна»

Пес Патрон у кіно

«Ми, наші улюбленці та війна» – документальний фільм про тварин під час війни проти України, а також режисерський дебют тревел-блогера Антона Птушкіна, над яким той працював півтора року. Це спроба показати війну під кутом стосунків людей і тварин, каже Птушкін і додає, що «тут не буде красивих ландшафтів і підльотів на дроні». Серед героїв стрічки – вже легендарний пес Патрон, киця Шафа, яку врятували зі зруйнованого будинку в Бородянці, і волонтери різних зоозахисних організацій.

Премʼєра в Україні: 4 квітня

Режисер: Антон Птушкін

«Повстання Штатів»

Civil War

Трейлер фільму «Повстання штатів»

Найдорожчий блокбастер студії A24

«Повстання Штатів» відкривають нову сторінку для артхаусної кінокомпанії A24, яка тепер планує зосередитися на зніманнях «великих стрічок із солідним бюджетом». Події фільму Алекса Ґарленда відбуваються в недалекому альтернативному майбутньому США, де розгортається громадянська війна. У цей час команда воєнних кореспондентів продирається до Білого дому крізь охоплену війною країну, щоб задокументувати історичну реальність. Масштабні вибухи, епічні прольоти F-16, вуличні бої та штурми спецзагону – у «Повстанні Штатів» буде все, чого ви не очікували побачити у фільмі від A24.

Премʼєра в Україні: 11 квітня

Режисер: Алекс Ґарленд (Ex Machina)

У ролях: Кірстен Данст, Кейлі Спейні, Джессі Племонс

«Я і Фелікс»

Rock Paper Grenade

Трейлер фільму «Я і Фелікс»

Як дорослішали українські діти в 1990-х

«Я і Фелікс» – це підліткова драма за мотивами книжки «Хто ти такий?» Артема Чеха, яка покаже дорослішання хлопця Тимофія в 1990-х, його сім’ю й друзів, перше кохання та стосунки з колишнім контррозвідником Феліксом, якого зіграв поет Юрій Іздрик. «Це не жіноча історія, це жіночий погляд на чоловіче дорослішання. Ця інтонація, ця атмосфера 90-х, із якою вона розповідає про цю історію, – це дуже круто. Це не «Жмурки» чи «Мама, не горюй», тут є відчуття надії, яке також визначало 90-ті», – коментувала The Village Україна продюсерка фільму Анна Соболевська.

Премʼєра в Україні: 11 квітня

Режисерка: Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин»)

У ролях: Юрій Іздрик, Анастасія Карпенко («Як там Катя?»)

«Емі Вайнгауз: Back to Black»

Back to Black

Трейлер фільму «Емі Вайнгауз: Back to Black»

Байопік про легендарну британську співачку

Режисерка фільмів «Пʼятдесят відтінків сірого» та «Стати Джоном Ленноном» узялася за байопік про легендарну Емі Вайнгауз. Сюжет стрічки зосередиться на створенні її другого й останнього альбому Back to Black, що вийшов у 2006 році. Цей реліз Вайнгаус записала під час короткочасної розлуки з її тоді ще хлопцем Блейком Філдером-Сівілом, який на деякий час повернувся до колишньої, а потім одружився з Емі.

Премʼєра в Україні: 11 квітня

Режисерка: Сем Тейлор-Джонсон («Пʼятдесят відтінків сірого»)

У ролях: Маріса Абела («Барбі»), Едді Марсан («Джентльмени»)

«Нарешті світанок»

Finally Dawn / Finalmente l’Alba

Трейлер фільму «Нарешті світанок»

Рим 1950-х очима молодої акторки

«Нарешті світанок» – це історична драма дворазового призера Венеційського кінофестивалю Саверіо Костанцо, у якій також зіграли зіркові Лілі Джеймс і Віллем Дефо. Фільм розповідає історію Мімози – молодої дівчини, яку замість ролі акторки масових сцен запрошують зіграти у фінальній сцені нової стрічки. Кіно знімають на римській кіностудії Чинечитта, яку в 1950-х називали «Голлівудом на Тибрі».

Премʼєра в Україні: 11 квітня

Режисер: Саверіо Костанцо («Голодні серця»)

У ролях: Лілі Джеймс («На драйві»), Віллем Дефо («Бідолашні створіння»), Джо Кірі («Дивні дива»)

«Почерк кілера»

Damaged

Трейлер фільму «Почерк кілера»

Детектив із Семюелем Л. Джексоном

У Шотландії виявили слід серійного вбивці, який девʼять років тому вбив пʼятьох жінок у Чикаго. Одна з них – дівчина детектива поліції Дена Лоусона, який впізнає «почерк кілера» й терміново виїжджає на Туманний Альбіон. У розслідуванні йому допомагатимуть місцевий поліційний Ґлен Бойд і Вокер – колишній напарник Лоусона, який нібито має докази, що «здатні змінити хід розслідування».

Премʼєра в Україні: 11 квітня

Режисер: Террі Макдоно («Пуститися берега»)

У ролях: Семюел Л. Джексон («Тілоохоронець кілера»), Венсан Кассель («Ненависть»)

«Сором»

Shame

Трейлер фільму «Сором»

Класика з Майклом Фассбендером знову в кіно

Фільм розповідає історію ньюйоркця Брендона, одержимого сексом у всіх його проявах. Він ходить на вечірки чи не щодня та зваблює жінок, допоки в його холостяцьких апартаментах несподівано не оселяється його сестра. «Сором» оскароносного Стіва Макквіна («12 років рабства») знову вийде на великих екранах в Україні, на честь дня народження виконавця головної ролі Майкла Фассбендера, який відзначатиме його 2 квітня.

Показ в Україні: 11 квітня

Режисер: Стів Макквін («12 років рабства»)

У ролях: Майкл Фассбендер («Вбивця»), Кері Малліґан («Маестро»)

«Любов, брехня та кровопролиття»

Love Lies Bleeding

Трейлер фільму «Любов, брехня та кровопролиття»

Веґас, кров і бодібілдери

«Любов, брехня та кровопролиття» – це новий фільм від студії A24, який описують як «романтичний трилер» про пригоди відлюдькуватої менеджерки тренажерної зали й амбітної бодібілдерки на шляху до Веґаса. Щоб завершити цю подорож, їм доведеться взяти зброю в руки та ввʼязатися в брудний кримінальний світ.

Премʼєра в Україні: 18 квітня

Режисерка: Роуз Ґласс

У ролях: Крістен Стюарт («Сутінки»), Кеті ОʼБраян («Мандалорець»), Ед Гарріс («Шоу Трумана»), Дейв Франко («Мачо і ботан»)

«Земля короля»

The Promised Land / Bastarden

Трейлер фільму «Земля короля»

Мадс Міккельсен обробляє землі та знищує ворогів

Утомленого від років військової служби Людвіга, якого зіграв Мадс Міккельсен, на знак подяки відправляють обробляти землі на півночі Данії. За цю важку роботу король обіцяє йому дворянський титул, але забуває додати, що місцевий землевласник вважає ці поля своїми.

Премʼєра в Україні: 18 квітня

Режисер: Ніколай Арсель («Темна вежа»)

У ролях: Мадс Міккельсен («Ще по одній»)

«Манкімен»

Monkey Man

Тизер фільму «Манкімен»

Джон Вік у Мумбаї

«Манкімен» – це режисерський дебют британського актора індійського походження Дева Пателя, над яким той працював щонайменше з 2018 року. Стрічка змінила кілька назв за цей час – ще у 2021-му Netflix купував її під назвою «Джон Вік у Мумбаї». За сюжетом загадковий герой у масці мавпоподібного божества стає «символом страху» для злочинців та острівцем справедливості у світі, де панують корупція та безкарність.

Премʼєра в Україні: 18 квітня

Режисер: Дев Патель

У ролях: Дев Патель («Мільйонер із нетрів»), Шарлто Коплі («Робот Чаппі»)

«Ебіґейл»

Abigail

Трейлер фільму «Ебіґейл»

Гра в хованки з вампіром

Ебіґейл – донька відомого злочинця, яка захоплюється балетом. Щоби провчити батька й отримати гроші за викуп, Ебіґейл викрадають і ховають її в покинутому маєтку. За нею стежить ціла команда, яка ще не підозрює, що дівчинка – вампірка.

Премʼєра в Україні: 18 квітня

Режисер: Метт Беттінеллі-Олпін, Тайлер Джиллетт («Крик»)

У ролях: Мелісса Баррера («Крик»), Ден Стівенс («Абатство Даунтон»), Кетрін Ньютон («Людина-мураха та Оса: Квантоманія»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега»)

«Rebel Moon. Частина 2: Та, що лишає шрами»

Rebel Moon – Part 2: The Scargiver

Трейлер фільму «Бунтівний місяць. Частина 2: Та, що лишає шрами»

Давид проти Голіафа 

Менш ніж через пів року після виходу першої частини Rebel Moon – найближчого до «Зоряних воєн» проєкту Зака Снайдера, – він випускає другу частину кіносаги. Це досі історія про протистояння Давида й Голіафа, де Кора й інші воїни продовжать захищати свою землю.

Премʼєра в Україні: 19 квітня

Режисер: Зак Снайдер («Армія мерців»)

У ролях: Софія Бутелла («Атомна блондинка»), Джимон Хонсу («Гладіатор»), Ед Скрейн («Гра престолів»)

«Каскадер»

The Fall Guy

Трейлер фільму «Каскадер»

Каскадер з Раяном Ґослінґом

Після «Барбі» Раян Ґослінґ узявся зіграти Колта – каскадера, який виконує складні трюки, їздить на тачці, як у фільмі «Драйв», і ризикує життям для ефектних кіносцен. Після нещасного випадку, що майже ставить хрест на його карʼєрі, він повертається до роботи на знімальному майданчику. Там йому дають завдання розшукати зниклу кінозірку, а також уперше стати головним героєм, але в реальному житті.

Премʼєра в Україні: 25 квітня

Режисер: Девід Літч («Джон Вік»)

У ролях: Раян Ґослінґ («Барбі»), Емілі Блант («Оппенгеймер»), Аарон Тейлор-Джонсон («Тенет»)

«Нічні незнайомці»

Strangers by Night / Une Nuit

Трейлер фільму «Нічні незнайомці»

Нічний секс у Парижі

Наталі й Емерік випадково стикнулись у нічному метро Парижа, але вже за кілька хвилин їхня перепалка обертається спонтанним сексом у фотобудці: «Ми шість хвилин лаялись, ще менше трахались. То що вам до мене?», – питає героїня фільму. «Нічні незнайомці» – це не просто ще один романтичний фільм про Париж, бо він показує не тільки красиве, а й огидне.

Премʼєра в Україні: 25 квітня

Режисер: Алекс Лутц

У ролях: Алекс Лутц («Гі»), Карін Віар («Делікатеси»)