The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«У руках пса»

The Power of the Dog

Трейлер фільму «У руках псах»

Вестерн із Камбербетчем

Бенедикт Камбербетч тероризує цілу ферму на Дикому Заході в новому фільмі Джейн Кемпіон, за який режисерка отримала «Срібного лева» Венеційського кінофестивалю. Це перший за 12 років фільм авторки з Нової Зеландії, яка ввійшла з фільмом «Фортепіано» в історію, ставши першою жінкою-переможницею в історії Каннського кінофестивалю.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 1 грудня

Режисер: Джейн Кемпіон («Фортепіано»)

У ролях: Бенедикт Камбербетч («Доктор Стрендж»), Кірстен Данст («Марія Антуанетта»), Джессі Племонс («Пуститися берега»)

«Оселя зла: Вітаємо у Раккун-Сіті»

Resident Evil: Welcome to Racoon City

Трейлер фільму «Оселя зла: Вітаємо у Раккун-Сіті»

Зомбі

Мало якій серії відеоігор пощастило так, як Resident Evil. Нова спроба відновити франчайз, із яким свого часу погралися Мілла Йовович із чоловіком Полом В. С. Андерсоном, – пролог до історії корпорації «Амбрелла». Походження перших зомбі відстежуватиме Кая Скоделаріо, яка вже засвітилася в нових «Піратах Карибського моря».

Прем’єра: 2 грудня

Режисер: Йоханнес Робертс («Синя безодня»)

У ролях: Кая Скоделаріо («Пірати Карибського моря: Помста Салазара»)

«Хід короля»

Schachnovelle

Трейлер фільму «Хід короля»

Екранізація Цвайґа

Йозеф намагається втекти з окупованої нацистами Австрії, але потрапляє у в’язницю. Рятує його там лише книга про шахи. «Хід короля» – екранізація «Шахової новели» Штефана Цвайґа.

Прем’єра: 2 грудня

Режисер: Філіп Штьольцль («Лікар. Учень Авіценни»)

У ролях: Олівер Мазуччі («Робота без авторства»), Альбрехт Шух («Берлін Александерплац»), Бірґіт Мініхмайр («Парфумер»)

«Вестсайдська історія»

West Side Story

Трейлер фільму «Вестсайдська історія»

Мюзикл Спілберга

Стівен Спілберг вирішив екранізувати мюзикл Стівена Сондхайма та Леонарда Бернстайна «Вестсайдська історія». Сценарій про кохання між Тоні та Марією з ворожих банд Нью-Йорка адаптував Тоні Кушнер, який написав для Спілберга «Мюнхен» і «Лінкольн».

Прем’єра: 9 грудня

Режисер: Стівен Спілберг («Парк Юрського періоду»)

У ролях: Енсел Елґорт («На драйві»), Рейчел Зеґлер

«Спенсер: Таємниця принцеси Діани»

Spencer

Трейлер фільму «Спенсер: Таємниця принцеси Діани»

Крістен Стюарт у ролі Діани

Різдво, коли принцеса Діана остаточно вирішує розлучитися з принцом Чарльзом. Крістен Стюарт підготувала один із найкращих перформансів у кар’єрі разом із режисером Пабло Ларраіном, який раніше вже зробив схожий портрет жінки в непростий час із «Джекі» про Жаклін Кеннеді.

Прем’єра: 9 грудня

Режисер: Пабло Ларраін («Джекі»)

У ролях: Крістен Стюарт («Сутінки»), Шон Гарріс («Місія неможлива: Фолаут»), Саллі Хокінс («Форма води»), Тімоті Сполл («Містер Тернер»)

«Із зав’язаними очима»

Трейлер фільму «Із зав’язаними очима»

Українська спортивна драма

Юлія займається змішаними бойовими мистецтвами, але вирішує закінчити кар’єру після того, як її хлопець гине в АТО. Спортивна драма рідкісна для сучасного українського кіно. Здійснює цю спробу режисер Тарас Дронь, який раніше знімав «Dzidzio: Перший раз». У головній ролі – Марина Кошкіна, яка отримала «Золоту дзиґу» за найкращу жіночу роль за роботу у фільмі «Забуті».

Прем’єра: 9 грудня

Режисер: Тарас Дронь

У ролях: Марина Кошкіна («Забуті»)

«Непрощенна»

The Unforgivable

Трейлер фільму «Непрощенна»

Убивство 20 років тому

20 років тому Рут убила двох поліцейських. Вона відсиділа термін у в’язниці й тепер намагається повернутися до життя на волі, знайшовши свою молодшу сестру. Сандра Буллок повертається на Netflix уперше після «Пташиного короба», протистоять їй Віола Девіс і Вінсент Д’Онофріо.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 10 грудня

Режисер: Нора Фінґшайд

У ролях: Сандра Буллок («Гравітація»), Віола Девіс («Вдови»)

«Контакт»

Encounter

Трейлер фільму «Контакт»

Батько

Малік – морський піхотинець, який намагається захистити двох синів під час вторгнення іншопланетян. «Контакт» – новий фільм Різа Ахмеда, який торік отримав першу номінацію на «Оскар» за «Звук металу».

Де дивитися: Amazon Prime

Прем’єра: 10 грудня

Режисер: Майкл Пірс («Звір»)

У ролях: Різ Ахмед («Звук металу»), Октавія Спенсер («Прислуга»)

«Рука бога»

The Hand of God

Трейлер фільму «Рука бога»

Додому

Неаполь 1980-х, Дієго Марадона забиває чи то великий, чи то низький гол рукою, молодий Паоло Соррентіно вирішує стати режисером. Автор «Великої краси» та «Молодого папи» зняв свої найбільш відомі роботи в Римі, але з «Рукою бога» в усіх сенсах повертається додому, висловлюючи пошану рідному Неаполю. Стрічку відзначили на Венеційському кінофестивалі, її вже відібрали на «Оскар» від Італії.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 15 грудня

Режисер: Паоло Соррентіно («Велика краса»)

У ролях: Тоні Сервілло («Новий папа»), Філіппо Скотті

«Людина-павук: Додому шляху нема»

Spider-Man: No Way Home

Трейлер фільму «Людина-павук: Додому шляху нема»

Паралельні всесвіти

Найбільш очікуваний фільм року, якщо вірити кількості переглядів трейлерів. «Додому шляху нема» – водночас і продовження «Далеко від дому», у фіналі якого всі дізналися, що під маскою Павука Пітер Паркер, і кінець третьої трилогії про Людину-павука, і початок чогось нового для кінематографічних усесвітів Marvel Studios і Sony. Що відомо напевно, так це, що Людина-павук у новому фільмі зустрінеться із цілою компанією суперзлодіїв на чолі з Доктором Восьминогом із «Людина-павук 2». Залишаються запитання, як той перескочив з одного всесвіту в інший і що це означає для всієї послідовності фільмів про Спайдермена.

Прем’єра: 16 грудня

Режисер: Джон Воттс («Людина павук: Повернення додому»)

У ролях: Том Холланд («Месники: Завершення»), Бенедикт Камбербетч («Доктор Стрендж»), Зендея («Ейфорія»), Альфред Моліна («Людина-павук 2»)

«Ейфель: Вежа кохання»

EIffel

Трейлер фільму «Ейфель: Вежа кохання»

Будуємо кохання

Архітектору Гюставу Ейфелю замовляють побудувати вежу. Ейфелевою вона стане після того, як він зустріне кохання. Романтичною справжню історію символа Парижа роблять Ромен Дюріс та Емма Маккі.

Прем’єра: 16 грудня

Режисер: Мартен Бурбуйон («Розлучення по-французьки»)

У ролях: Ромен Дюріс («І моє серце завмерло»), Емма Маккі («Секс-освіта»)

«Лебедина пісня»

Swan Song

Трейлер фільму «Лебедина пісня»

Невиліковно

У Кема діагностують невиліковну хворобу, перед ним постає вибір: сказати про це родині або наважитися на експериментальне рішення, за якого його замінять копією з усіма спогадами. Вагається між вічним життям і думками про рідних лауреат «Оскара» та майбутній Блейд Махершала Алі.

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 16 грудня

Режисер: Бенджамін Клірі

У ролях: Махершала Алі («Зелена книга»), Ґленн Клоуз («Дружина»), Наомі Гарріс («007: Координати «Скайфол»)

«Бути Рікардо»

Being The Ricardos

Трейлер фільму «Бути Рікардо»

Комедія ситуацій

«Я люблю Люсі» – хіт 1950-х на американському телебаченні, головні ролі подружжя в комедії виконували Люсіль Болл і Десі Арназ, одружені й у житті. Найдорожчий сценарист Голлівуду Аарон Соркін вирішив дослідити, як шлюб на екрані впливав на справжнє життя зірок. Допомагають йому в цьому Ніколь Кідман і Хав’єр Бардем.

Де дивитися: Amazon Prime

Прем’єра: 21 грудня

Режисер: Аарон Соркін («Чиказька сімка»)

У ролях: Ніколь Кідман («Доґвіль»), Хав’єр Бардем («007: Координати «Скайфол»), Джей Кей Сіммонс («Одержимість»)

«Матриця: Воскресіння»

The Matrix Resurrections

Трейлер фільму «Матриця: Воскресіння»

Іноді вони повертаються

Нео знову доведеться обирати між блакитною та червоною пігулками: «Матриця» повертається з четвертою частиною. Окрім Кіану Рівза та Кері-Енн Мосс (але не Лоренса Фішберна), Лана Вачовскі (але не Ліллі) збирає половину Голлівуду: від Джади Пінкетт Смітт і Яя Абдула Матіна до Ніла Патріка Гарріса та Пріянки Чопри Джонас.

Прем’єра: 22 грудня

Режисер: Лана Вачовскі («Матриця»)

У ролях: Кіану Рівз («Джон Вік»), Керрі-Енн Мосс («Матриця»), Яя Абдул-Матін («Аквамен»), Ніл Патрік Гарріс («Як я зустрів вашу маму»)

«Тиха різдвяна ніч»

Silent Night

Трейлер фільму «Тиха різдвяна ніч»

Сумний був Святвечір

Велика родина збирається на Різдво востаннє, тому що наближається катастрофа через кліматину кризу. Сатиричну комедію розігрують Кіра Найтлі, Меттью Ґуд і Роман Ґріффін Девіс із «Кролика Джоджо».

Прем’єра: 23 грудня

Режисер: Камілла Ґріффін

У ролях: Кіра Найтлі («Пірати Карибського моря»), Меттью Ґуд («Корона»), Аннабелль Волліс («Гострі козирки»)

«Не дивіться вгору»

Don’t Look Up

Трейлер фільму «Не дивіться вгору»

Кліматична криза

Новий фільм Адама Маккея у фірмовому стилі автора «Влади» та «Гри на пониження» з візуалізацією простих пояснень складних проблем – тепер не про американську політичну систему та фінансову кризу 2008 року, а кліматичну кризу. Леонардо Ді Капріо та Дженніфер Лоренс грають науковців, які попереджають усіх про комету, яка летить на Землю, але президентка Мерил Стріп на це не зважає.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 24 грудня

Режисер: Адам Маккей («Влада»)

У ролях: Леонардо Ді Капріо («Титанік»), Дженніфер Лоренс («Голодні ігри»), Мерил Стріп («Адаптація»), Тімоті Шаламе («Дюна»)

«Кінґс Мен»

The King’s Man

Трейлер фільму «Кінґсмен»

Перша світова

У першому фільмі «Кінґсмен» ми дізналися про таємну спільноту шпигунів Її Величності, у сиквелі – про її американських відповідників. У третьому фільмі нам покажуть історію «Кінґс Мен» на початку ХХ століття. У головній ролі – театральний актор Рейф Файнс, який продовжує колекціонувати франчайзи після «Бонда». 

Прем’єра: 30 грудня

Режисер: Метью Вон («Люди Ікс: Перший клас»)

У ролях: Рейф Файнс («Готель «Ґранд Будапешт»), Ріс Іфанс («Ноттінг Гілл»), Джемма Артертон («Принц Персії»)

«Великий червоний пес Кліффорд»

Clifford The Big Red Dog

Трейлер фільму «Великий червоний пес Кліффорд»

Код – червоний

Кліффорд – це пес, а ще він великий і червоний. Екранізацію серії дитячих книг про незвичайно великого собаку в Нью-Йорку випускають до святкового періоду.

Прем’єра: 30 грудня

Режисер: Волт Беккер («Дикі кабани»)

«Співай 2»

Sing 2

Трейлер фільму «Співай 2»

Знову співай

Продовження сімейного мультфільму про музичні талант-шоу від авторів «Нікчемного я». Цього разу – з камео Боно, Фаррелла Вільямса та Halsey.

Прем’єра: 30 грудня

Режисер: Ґарт Дженнінґс («Співай»)

«Втрачена донька»

The Lost Daughter

Трейлер фільму «Втрачена донька»

Пляж, який робить тебе старим

Режисерський дебют акторки Меґґі Джилленхол – екранізація однойменного роману Елени Ферранте. Це історія про кількох жінок, які відпочивають на курорті й згадують своє минуле. Героїню Олівії Колман у молодості грає Джессі Баклі, також на пляжі сусідять Дакота Джонсон, Ед Гарріс, Пітер Сарсгаард та Альба Рорвахер.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 31 грудня

Режисер: Меґґі Джилленхол

У ролях: Олівія Колман («Фаворитка»), Дакота Джонсон («50 відтінків сірого»), Джессі Баклі («Чорнобиль»)

Обкладинка: Kinomania