The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Джокер»

Joker

Трейлер фільму «Джокер»

Хоакін Фенікс у ролі Джокера

«Джокера» вже називають одним із найбільш гучних фільмів року: стрічка про головного ворога Бетмена вже здобула перемогу на Венеційському кінофестивалі (вперше для фільму на основі коміксу) і дала Хоакіну Феніксу поул-позицію в оскарівській гонці. Але водночас «Джокер» викликає дискусії через романтизацію психічно хворих злочинців, «яких просто не зрозуміли». Захоплюватися чи лякатися перформансом Фенікса можна вже сьогодні.


Прем’єра в Україні: 3 жовтня

Режисер: Тодд Філліпс («Похмілля у Вегасі»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Вона»), Роберт Де Ніро («Хороші хлопці»)

«Двійник»

Gemini Man

Трейлер фільму «Двійник»

Два Вілли Сміти

Генрі Броґан – досвідчений найманий убивця. Найбільший виклик у його житті – коли Броґана змушують вбити Джуніора, його молодого клона. Сценарій співавтора «Гри престолів» Девіда Беніоффа екранізує режисер «Життя Пі» та «Горбатої гори» Енґ Лі. Цього разу Лі експериментує із 3D-форматом і кількістю кадрів на секунду – 120 замість звичних 24.


Прем’єра в Україні: 10 жовтня

Режисер: Енґ Лі («Горбата гора»)

У ролях: Вілл Сміт («Люди в чорному»), Клайв Оуен («Лікарня Нікербокер»), Мері Елізабет Вінстед («Фарґо»)

«Захар Беркут»

The Rising Hawk

Трейлер фільму «Захар Беркут»

Лупайте сю скалу

«Захар Беркут» називають «українським історичним екшеном», бюджет фільму – понад 100 мільйонів гривень. До екранізації повісті Івана Франка про опір Карпат монгольській орді залучили найуспішнішого українського жанрового режисера Ахтема Сеітаблаєва, а на головну роль запросили виконавця ролі злодія у другому «Термінаторі» Роберта Патріка.


Прем’єра в Україні: 10 жовтня

Режисери: Ахтем Сеітаблаєв («Кіборги»), Джон Вінн

У ролях: Роберт Патрік («Термінатор 2: Судний день»), Томмі Фленаган («Гладіатор»)

«Ель Каміно»

El Camino: A Breaking Bad Movie

Трейлер фільму «Ель Каміно»

Повернення Джессі Пінкмена

Якщо ви досі не переглянули один із найкращих серіалів в історії телебачення (принаймні за версією Rolling Stone), то заслуговуєте на спойлер: у фіналі «Пуститися берега» Хайзенберг усе-таки отримає по заслугах, але Джессі Пінкмену вдається врятуватися. Що відбувається з персонажем Ерона Пола далі – розповість фільм «Ель Каміно» у стримінговому сервісі Netflix як пряме продовження серіалу Вінса Ґілліґана. Ще один спойлер: легкого життя у Джессі не буде.


Де дивитись: Netflix

Прем’єра в Україні: 11 жовтня

Режисер: Вінс Ґілліґан («Пуститися берега»)

У ролях: Ерон Пол («Пуститися берега»)

«Арахісовий сокіл»

The Peanut Butter Falcon

Трейлер фільму «Арахісовий сокіл»

Пригоди в стилі Марка Твена

Зак – молодий чоловік із синдромом Дауна. Він мріє стати професійним реслером, для цього тікає з дому. Супроводжує його герой Шаї Лабефа, який після професійного вигоряння на зйомках «Трансформерів» та «Індіани Джонса» продовжує колекціонувати зразкові роботи в незалежному кіно.


Прем’єра в Україні: 17 жовтня

Режисери: Тайлер Нілсон, Майк Шворц

У ролях: Шая Лабеф («Трансформери»), Дакота Джонсон («Суспірія»), Брюс Дерн («Мерзенна вісімка»)

«Чаклунка: Повелителька темряви»

Maleficent: Mistress of Evi

Трейлер фільму «Чаклунка: Повелителька темряви»

Джолі проти Файфер

Анджеліна Джолі повертається до ролі найзлішої чаклунки Disney Малефісенти. Тепер чарам Джолі протистоятиме не лише принцеса у виконанні Ель Фаннінг, а й ще одна голлівудська королева Мішель Файфер.


Прем’єра в Україні: 17 жовтня

Режисер: Йоахім Роннінг («Пірати Карибського моря: Помста Салазара»)

У ролях: Анджеліна Джолі («Містер і місіс Сміт»), Мішель Файфер («Мати»), Ель Фаннінг («Неоновий демон»)

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

Трейлер фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

Люди всі співучі

Іван Васильович очолює профспілку комунального підприємства «Івано-Франкіськтеплокомуненерго», але водночас опікується хором установи. Режисерка Надія Парфан у документальному повнометражному дебюті ставить запитання: «Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?». У день прем’єри стрічку можна буде переглянути з режисеркою у кінотеатрі «Жовтень».


Прем’єра в Україні: 17 жовтня

Режисерка: Надія Парфан

«Дощовитий день у Нью-Йорку»

A Rainy Day In New York

Трейлер фільму «Дощовитий день у Нью-Йорку»

Можливо, останній фільм Вуді Аллена

Вуді Аллен знову зняв фільм про молоду студентку, яка змушена обирати між перспективним однолітком і дорослим чоловіком. Цього разу – з Ель Фаннінг і Тімоті Шаламе. Більшість акторів у касті, втім, відмовилися від гонорарів, фільм так і не знайшов дистриб’ютора у США, а Вуді Аллен втратив контракт з Amazon Studios. Власне, Україна є однією з небагатьох країн, де покажуть нову роботу режисера, якого вже кілька десятиліть звинувачує у сексуальних домаганнях донька Ділан Фарроу (і який тепер одружений з іншою прийомною донькою).


Прем’єра в Україні: 17 жовтня

Режисер: Вуді Аллен («Енні Холл»)

У ролях: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Ель Фаннінг («Неоновий демон»), Джуд Ло («Молодий папа»), Селіна Гомес («Шалені канікули»)

«Пральня»

The Laundromat

Трейлер фільму «Пральня»

Панамські папери

За останні кілька років Стівен Содерберґ встиг зняти один із найкращих серіалів XXI століття («Лікарня Нікербокер»), прибрати стигму з фільмів на iPhone (Unsane, High Flying Bird) та поекспериментувати з системою дистрибуції фільмів («Удача Лохана»). За цим усім можна було забути, що режисер «11 друзів Оушена» вміє ще й висміювати великі корпорації та системи: лінію «Ерін Брокович», «Побічних ефектів» та «Інформатора!». Другий наймолодший лауреат «Пальмової гілки» Каннського кінофестивалю продовжує це з «Пральнею» – драматизацією справи «панамських паперів» про офшорні рахунки сильних цього світу. Роль оповідачів Содерберґ довіряє засновникам фірми Mossack Fonseca, інформацію про клієнтів якої поширили журналісти-розслідувачі – ролі Моссака та Фонсеки виконують Ґарі Олдман та Антоніо Бандерас. Проти системи війну ж починає героїня Мерил Стріп.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 18 жовтня

Режисер: Стівен Содерберг («11 друзів Оушена»)

У ролях: Ґарі Олдман («Темні часи»), Мерил Стріп («Адаптація»), Антоніо Бандерас («Знак Зорро»), Девід Швіммер («Друзі»)

«Зомбіленд: Подвійний постріл»

Zombieland: Double Tap

Трейлер фільму «Зомбіленд: Подвійний постріл»

Прості правила зомбі-апокаліпсису

Коламбус, Телахасі, Вічіта та Літл-Рок повертаються, щоб виносити мізки зомбі. «Подвійний постріл» – це продовження несподіваного хіта «Зомбіленд» про США після зомбі-апокаліпсису з Вуді Гаррельсоном і молодими Джессі Айзенбергом та Еммою Стоун у головних ролях. Сподіваємося, що цього разу також буде багато гумору та камео зірок.


Прем’єра в Україні: 24 жовтня

Режисер: Рубен Фляйшер («Зомбіленд»)

У ролях: Вуді Гаррельсон («Справжній детектив»), Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Джессі Айзенберг («Соціальна мережа»)

«Родина Адамсів»

The Addams Family

Трейлер фільму «Родина Адамсів»

Найбільш моторошна родина

«Ваша улюблена родина повертається!» – слоган нової адаптації серії коміксів про родину Адамсів. Буде моторошно і водночас весело – як режисерів залучили авторів Sausage Party. Головних героїв в оригінальній версії озвучують Оскар Айзек, Шарліз Терон і Фінн Вулфгард.


Прем’єра в Україні: 24 жовтня

Режисери: Ґреґ Тірнан, Конрад Вернон («Повний розковбас»)

«Моє ім’я – Долемайт»

Dolemite Is My Name

Трейлер фільму «Моє ім’я – Долемайт»

Едді Мерфі повертається

Едді Мерфі самовільно залишив стендап і великий екран на тривалий час, але повернувся, коли став до цього готовий. «Моє ім’я Долемайт» – це біографічна історія про Руді Рея Мура, одного з піонерів жанру blaxploitation. Стрічку вже називають «афроамериканською версією «Горе-митця» Джеймса Франко», а Мерфі, крім фільму на Netflix, вибив собі рекордний гонорар за стендап-шоу для стримінгового сервісу.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 25 жовтня

Режисер: Крейґ Брюер («Імперія»)

У ролях: Едді Мерфі («Повернення додому»), Веслі Снайпс («Блейд»)

«Термінатор: Фатум»

Terminator: Dark Fate

Трейлер фільму «Термінатор: Фатум»

Новий «Термінатор» від режисера «Дедпула»

Арнольд Шварценеггер і Лінда Хемілтон повертаються до ролей Т-800 і Сари Коннор. Ще раз врятувати людство від роботів (і погратися водночас із часовими вимірами) допоможе режисер «Дедпула» Тім Міллер. У ключовій ролі – Макензі Девіс, яка засвітилася у ролі няньки в «Таллі» та недооціненому серіалі «Зупинись та гори».


Прем’єра в Україні: 31 жовтня

Режисер: Тім Міллер («Дедпул»)

У ролях: Арнольд Шварценеггер («Командо»), Лінда Хемілтон («Пік Данте»), Макензі Девіс («Таллі»)

«Сирота Бруклін»

Motherless Brooklyn

Трейлер фільму «Сирота Бруклін»

Детектив-сирота

Приватні детективи не люблять привертати до себе увагу. Але це непросто робити, коли в тебе синдром Туретта. До того ж Лайонел Есрог намагається розслідувати вбивство єдиного друга. «Сирота Бруклін» – це давній проєкт мрії Едварда Нортона, який виконує головну роль і ставить адаптацію однойменної книги.


Прем’єра в Україні: 31 жовтня

Режисер: Едвард Нортон («Бійцівський клуб»)

У ролях: Едвард Нортон («Бійцівський клуб»), Брюс Вілліс («Кримінальне чтиво»), Віллем Дафо («Взвод»)

«Абатство Даунтон»

Downton Abbey

Трейлер фільму «Абатство Даунтон»

Серіал у кіно

Історію родини Кролі продовжать у форматі фільму – після шести сезонів однойменного серіалу. Маєток у Великій Британії початку ХХ століття продовжить жити своїм життям, а творці проєкту продовжать ретельно відтворювати епоху.


Прем’єра в Україні: 31 жовтня

Режисер: Майкл Енґлер («Абатство Даунтон»)

У ролях: Мішель Докері («Забуті богом»), Г’ю Бонневіль («Паддінгтон»), Меґґі Сміт («Гаррі Поттер»)

Обкладинка: Kinomania