The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у вересні.

«Удача Лохана»  / Logan Lucky

7 вересня

Перший за чотири роки фільм Стівена Содерберґа, режисера «Одинадцяти друзів Оушена». Лауреат «Оскара» передчасно вийшов на пенсію в 2013 році, скаржачись на неможливість працювати в умовах сучасного Голлівуду. Що змушує його повернутися нині? «По-перше, це фільм, який я хотів би побачити на екрані. По-друге, це фільм, який я сам хотів би зняти», – пояснює американець. Фільм легко порівнювати з «Оушеном»: тільки замість казино брати у виконанні Ченнінґа Тейтума («Супер Майк») та Адама Драйвера («Зоряні війни: Пробудження сили») грабують автодром. Допомагає їм Джеймс Бонд Деніел Крейґ.

Трейлер фільму «Удача Лохана»

«Воно»  / It

7 вересня

Нова екранізація роману Стівена Кінґа народжувалася в муках. Творець «Справжнього детектива» Кері Фукунага не знайшов спільну мову зі студією і врешті залишив проект. До ладу фільм доводив режисер хоррора «Мама» Енді Мускетті. Якщо вірити першим реакціям, у нього вийшло: «Воно» хвалять за вірність першоджерелу і вдалий кастинг на роль Пеннівайза. Роль клоуна виконує Білл Скарсґорд, якого ви могли нещодавно побачити в «Атомній білявці».

Трейлер фільму «Воно»

«Знову вдома»  / Home Again

7 вересня

Еліс – матір-одиначка, що повертається до Лос-Анджелеса та оселяється в будинку з трьома молодими чоловіками. У головній ролі Різ Візерспун (не лише «Білявка в законі», а й «Велика маленька брехня»). На «Знову вдома» варто звернути увагу, якщо вам сподобалися «Батько нареченої» та «Інтерн» – за нього відповідальні ті самі люди.

Трейлер фільму «Знову вдома»

«МАТИ!» / mother!

14 вересня

Ще одне повернення режисера-візіонера – автора «Реквієму за мрією» і «Чорного лебедя» Даррена Аронофскі. Як і Содерберґ, номінант на премію «Оскар» повертається на екрани через жанрове кіно. «Мати!» є хоррором, тобто передусім прагне тримати глядача у напрузі. Та, як і завжди в Аронофскі, не обійдеться без подвійного дна. Драму забезпечать Дженніфер Лоренс («Голодні ігри») та Хав’єр Бардем («Вікі, Крістіна, Барселона»).

Трейлер фільму «МАТИ!»

«Тюльпанова лихоманка»  / Tulip Fever

14 вересня

Молодий митець закохується в дружину багатого купця (Крістоф Вальц із «Безславних виродків») у виконанні Алісії Вікандер («Дівчина з Данії»). Усе це – на тлі так званої манії на тюльпани, коли ціни на цибулини квітів досягнули захмарного рівня. Зйомки «Тюльпанової лихоманки» закінчилися в 2014 році. Втім, через низку причин до глядача фільм дійде лише зараз.

Трейлер фільму «Тюльпанова лихоманка»

«LEGO Ніндзяго Фільм»  / The LEGO Ninjago Movie

21 вересня

Три роки тому успіх «Лего. Фільму» – реклами конструктора LEGO, що працювала, тому що не приховувала, що є рекламою конструктора LEGO, – відкрив дорогу серії фільмів. Після цьогорічної стрічки про Бетмена черга за Ніндзяго, побудованим із іграшкових блоків світом ніндзя та нунчаку. Діти впізнають на сеансі улюблені іграшки, а батьки пояснять їм потім більшість жартів.

Трейлер фільму «LEGO Ніндзяго»

«Кінгсман: Золоте кільце»  / Kingsman: The Golden Circle

21 вересня

Плаский блокбастер, смілива провокація, деконструкція найкращих фільмів про Джеймса Бонда – про першу частину «Кінгсман» кожен судив у міру своїх вподобань. Та фільм про таємну спільноту захисників Її Величності мав кілька однозначних переваг. Зокрема, зразковий кастинг Коліна Ферта («Король говорить!») та режисерські рішення Меттью Вона. Постановник «Люди Ікс: Перший клас» починав кар’єру зі співпраці з Ґаєм Рітчі, та зараз його фільми значно більше схожі на творчість Рітчі, ніж, власне, роботи самого Рітчі.

Трейлер фільму «Кінгсман: Золоте кільце»

«Квадрат»  / The Square

21 вересня

Лауреат «Золотої пальмової гілки» цьогорічного Каннського кінофестивалю. Новий фільм шведського режисера Рубен Естлунда («Форс-мажор») – висловлювання насамперед на тему сучасного мистецтва. Головний герой фільму Крістіан є куратором музею у Стокгольмі. Після крадіжки його особистих речей він вирушає до бідного району – повертати своє.

Трейлер фільму «Квадрат»

«Коматозники» / Flatliners

28 вересня

Сиквел фільму 1990 року з Джулією Робертс. Як і зірка «Красуні» свого часу, головні герої продовження беруть участь у медичному експерименті, що симулює смерть. Його мета – перевірити, що чекає на людину по той бік чорного тунелю. Світло побачать Еллен Пейдж («Початок»), Ніна Добрев («Щоденники вампіра») та Дієго Луна («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»).

Трейлер фільму «Коматозники»

«Припутні»

28 вересня

Назва «Припутні» водночас позначає і локацію, і головних героїв стрічки. Троє жінок знаходять себе у селі Припутні Чернігівської області. Особливість фільму – відсутність театральної української мови і вільне використання суржику.

Трейлер фільму «Припутні»

ОБКЛАДИНКА: Артхаус Трафік