The Village Україна розповідає про найочікуваніші ігри 2024, у які можна (і варто) пограти, поки не вийшла GTA 6. А поки чекаємо на S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl і граємо в римейки Final Fantasy VII та Persona 3, «Зоряні війни» з відкритим світом.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Що це: Мабуть, найочікуваніша українська відеогра за всю історію та сиквел історії про Чорнобильську зону відчуження, на який ми чекаємо вже понад десятиліття. У S.T.A.L.K.E.R. 2 розробники з київської студії GSC Game World роблять ставку на персонажів, атмосферу Зони та битви з новими монстрами, а окремою фішкою називають те, що в кожного з неігрових персонажів буде унікальна модель зубів (чи їхня відсутність). Деталізацію персонажів і великий відкритий світ забезпечує ігровий рушій Unreal Engine 5.

Чому чекаємо: Ми вже це писали, але здається, що гра дійсно вийде в цьому році. Після початку повномасштабного вторгнення Росії GSC Game World поставили розроблення гри на паузу, але тепер відома навіть приблизна дата виходу «довгобуду» – перший квартал 2024 року.

   

Коли: перший квартал 2024 року

Платформи: PC (Steam), Xbox Series X/S

Final Fantasy VII Rebirth

Трейлер Final Fantasy VII Rebirth

Що це: Друга частина римейку Final Fantasy VII, що переказує історію культової японської рольової гри 1997 року в трьох частинах. Перша частина римейку вийшла у 2020 році.

Чому чекаємо: Клауд, Баррет, Тіфа, Айріс і Red XIII повертаються для переслідування головного антагоніста серії Сефірота, якого вважали загиблим. Розробники Square Enix обіцяють величезний ігровий світ із новим рівнем якості графіки, а також більш глибокий сюжетний розвиток для кожного з персонажів.

   

Коли: 29 лютого

Платформи: ексклюзивно на PlayStation 5

Prince of Persia: The Lost Crown

Трейлер Prince of Persia: The Lost Crown

Що це: Перша велика гра серії про Принца Персії від Ubisoft після виходу Prince of Persia: The Forgotten Sands у 2010 році. 

Чому чекаємо: «Принц Персії» повертається в новому жанрі – 2D-платформері. За сюжетом, новий головний герой, на імʼя Сарґон, має пробратися у прокляте місто, щоб урятувати з полону принца Гассана. Протагоніст може стрибати між платформами, знищувати ворогів за допомоги двох мечів і маніпуляцій із часом.

   

Коли: 18 січня

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Persona 3 Reload

Трейлер Persona 3 Reload

Що це: Римейк культової японської рольової гри Persona 3 від студії Atlus. Оновлення здебільшого стосуватиметься графіки, сюжет залишиться незмінним: учень старшої школи повертається до родинного дому через роки після загибелі батьків в автокатастрофі. За допомогою «Персони», магічного духа, гравець має перемогти тіні, що прибувають у «темну годину».

Чому чекаємо: 18 років технологічного розвитку подарують Persona 3 Reload значне оновлення графіки, дизайну персонажів і UI, якщо порівнювати з оригіналом 2006 року. На думку розробників, це закріпить успіх Persona 5 і познайомить нових гравців із класичною серією JRPG.

   

Коли: 2 лютого

Платформи: PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5

Star Wars Outlaws

Геймплей Star Wars Outlaws

Що це: Перша гра про «Зоряні війни» з відкритим ігровим світом, як кажуть в Ubisoft. Події Star Wars Outlaws розгортаються в період між фільмами «Імперія завдає удару у відповідь» і «Поверненням Джедая».

Чому чекаємо: Головна персонажка Кай Весс разом зі своїм іншопланетним помічником Ніксом, звісно, боротиметься проти Галактичної Імперії. Утім, у перервах гравці дізнаються про різні кримінальні організації з усієї галактики, постріляють із бластерів і вдосталь покатаються на швидкісних байках.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Tekken 8

Геймплейний трейлер Tekken 8

Що це: Культовий файтинг від японської компанії Bandai Namco Studios, який разом із Mortal Kombat і Street Fighter формує тріумвірат у цьому жанрі. Сюжет Tekken 8 зосередиться на меті головного героя Джина Казами вбити власного батька – Кадзую Мішиму, щоб перервати проклятий родовід.

Чому чекаємо: Від нової гри серії варто чекати того, що й завжди – «агресивного геймплею», видовищних комбо й ігор один на один. Крім того, Tekken 8 отримає нову механіку, яка відкриє доступ до нових ударів і залежить від «агресивності» дій гравця, пише GameRant.

   

Коли: 26 січня

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Like a Dragon: Infinite Wealth 

Геймплейний трейлер Like a Dragon: Infinite Wealth

Що це: Японська рольова гра про членів мафіозного клану «Якудза» продовжить історію Ічібана Касуги, головного персонажа гри 2020 року Yakuza: Like a Dragon. Розробники підготували відкритий світ японської Йокогами й гавайського Гонолулу, розвинену бойову систему й фірмові мініігри, серед яких аналог «Покемонів», караоке й доставлення їжі.

Чому чекаємо: Події гри вперше частково перенесуть за межі Японії, а саме на Гаваї. Крім того, протагоніст торішньої Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Кадзуя Кірю повернеться як один з ігрових персонажів, щоби воззʼєднатися зі своєю матірʼю на Гаваях.

   

Коли: 26 січня

Платформи: PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One

Princess Peach Showtime!

Трейлер Princess Peach Showtime

Що це: Перша відеогра від Nintendo з 2005 року, де Принцеса Піч, яку Маріо визволяв в оригінальній грі, буде головною героїнею. Піч обʼєднається із зірочкою Стеллою, щоб перемогти Грейп.

Чому чекаємо: Дія гри відбуватиметься в театрі, тож Принцеса Піч зможе змінювати костюми – від детективки до майстрині кунг-фу – щоб відкрити нові навички.

   

Коли: 22 березня

Платформи: Nintendo Switch

Hades II 

Трейлер Hades II

Що це: Продовження однієї з найкращих інді-ігор від американської студії Supergiant Games. У 2024 році пограти в Hades II можна буде лише в ранньому доступі, повний реліз запланували на 2025-й.

Чому чекаємо: У новій частині дадуть пограти за нову протагоністку Меліною – дитину давньогрецького бога підземного світу Аїда, яка вивчає темну магію і некромантію. Гравці мають знищувати ворогів у підземеллях, стилізованих під комікс, і перемогти бога часу Хроноса.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC

Suicide Squad: Kill the Justice League

Трейлер Suicide Squad: Kill the Justice League

Що це: Пригодницька відеогра у супергеройському всесвіті DC від студії Rocksteady, де «хороше» стане «поганим», і навпаки.

Чому чекаємо: Гра пропонує пограти за «поганців», побороти Супермена та «знищити» Лігу справедливості, мізки якій промив Брейніак. Зробити це можна за одного з чотирьох доступних персонажів: Гарлі Квінн, Дедшота, Капітана Бумеранга чи Короля Акул.

   

Коли: 2 лютого 

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Dragon’s Dogma 2

Трейлер Dragon’s Dogma 2

Що це: Рольова гра з елементами екшену від Capcom повертається через 12 років після виходу першої частини та застає головного героя в суперечці між двома королівствами – Вермундом і Батталом.

Чому чекаємо: Світ другої частини збільшили в чотири рази, систему бою модернізували, а ще повернули «пішаків», які самостійно й без вказівок допомагатимуть протагоністу в його випробуваннях.

   

Коли: 22 березня

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Avowed

Трейлер Avowed

Що це: Рольова гра від першої особи від розробників Fallout: New Vegas, дія якої відбуватиметься в одному світі з Pillars of Eternity. Місце дії – таємничий острів, який треба врятувати від чуми.

Чому чекаємо: Персонажів можна буде розвивати в унікальний спосіб завдяки розгалуженій системі навичок і діалогів. Крім того, гравців озброять до зубів, зокрема магією й навіть вогнепальною зброєю.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC, Xbox Series X/S

Senua’s Saga: Hellblade 2

Трейлер Senua’s Saga: Hellblade 2

Що це: Пригодницька екшн-гра у стилі темного фентезі з домішкою скандинавської та кельтської міфології від британської студії Ninja Theory, яка зробила Enslaved і перезапуск Devil May Cry. Гру випустять ексклюзивно для нового покоління Xbox (принаймні спочатку).

Чому чекаємо: Наразі майже немає подробиць про відеогру, є тільки деталі: протагоністка Сенуа, острів вікінгів і незлічена кількість поганців на шляху до звільнення цієї землі від тиранії. Першу частину серії Hellblade: Senua’s Sacrifice випускали ще в статусі інді-гри, проте отримала хороші оцінки від критиків і фінансовий успіх: за перші три місяці продали понад 500 тисяч копій, пише Eurogamer.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC, Xbox Series X/S

Baby Steps

Трейлер Baby Steps

Що це: Симулятор ходьби з реалістичною фізикою людського тіла, що дасть змогу опинитися в тілі Нейта, який уперше дізнався, як переставляти ноги на землі.

Чому чекаємо: Щоб досліджувати його було цікавіше, світ Baby Steps наповнили мальовничими локаціями та майже комічними діалогами з різними NPC, які не розуміють проблеми, з якою стикнувся протагоніст.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC (Steam), PlayStation 5

The Casting of Frank Stone

Трейлер The Casting of Frank Stone

Що це: Пригодницький горор від Supermassive Games, що розширить ігровий усесвіт Dead by Daylight. За сюжетом, група молодиків намагається розгадати таємницю кривавого минулого Френка Стоуна в маленькому містечку в штаті Орегон (США).

Чому чекаємо: За словами розробників, це імерсивна й захоплива гра, яка сподобається будь-якому поціновувачу горорів. Натомість для фанатів Dead by Daylight підготували «великодки».

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC (Steam), PlayStation 5, Xbox Series X/S

The Wolf Among Us 2

Трейлер The Wolf Among Us

Що це: Пригодницький графічний квест у сетингу похмурого й нуарного детективу в зимовому Нью-Йорку. Це продовження оригінальної гри 2013 року від Telltale Games, що базується на серії коміксів Fables від DC Comics.

Чому чекаємо: Щоб знову пограти за Бігбі Вовка, який береться за нову справу, яку не можуть поділити між собою Фейблтаун і нью-йоркська поліція. Сюжет розгортається через пів року після завершення першої частини гри.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Death Stranding 2

Тизер Death Stranding 2

Що це: Сиквел екшн-гри від студії Хідео Кодзіми про чоловіка, який налаштовує комунікації між регіонами Америки майбутнього. 

Чому чекаємо: Хоч відеогру анонсували ще у 2022 році, дата виходу досі невідома. До промо сиквелу долучили, зокрема, акторку Ель Фаннінґ, Утім, ми не можемо не додати Death Stranding 2 у список найбільш очікуваних ігор року.

   

Коли: 2024–2025 роки

Платформи: PlayStation 5

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Трейлер-анонс Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Що це: Римейк стелс-екшну від японської студії Konami про елітного спецпризначенця Снейка, який знову спробує врятувати альтернативний світ часів «холодної війни» від ядерної війни. Гравців перенесуть у джунглі, де потрібно буде виконати завдання таємно не тільки від противника, але й від хижих тварин.

Чому чекаємо: Це буде друга спроба Konami випустити гру серії Metal Gear після відходу Хідео Кодзіми у 2015 році. Перша спроба з Metal Gear Survive провалилася. Деталей римейку небагато, але Konami обіцяють «безпрецедентно нову графіку» й імерсивний геймплей.

   

Коли: 2024 рік

Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Обкладинка: stalker2.com