The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж осені.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

The Last of Us Part 1

Трейлер гри The Last of Us Part 1

Що це: Перевидання The Last of Us для PlayStation 5, щоб витягнути максимум і з платформи нового покоління, і з однієї з найкращих ігор в історії.

Чому чекаємо: Якщо PS5 стала для вас першою консоллю, це найкраща можливість відкрити для себе можливості сучасних ігор і гру як витвір мистецтва.


Коли: 2 вересня

Платформи: PlayStation 5

Steelrising

Трейлер гри Steelrising

Що це: Париж часів Великої французької революції, але в альтернативній реальності, де проти короля повстають не лише люди, а й роботи.

Чому чекаємо: Головний герой – робот-охоронець Марії Антуанетти. Також розробники обіцяють продуману рольову й бойову механіку.


Коли: 8 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam, Epic Games Store, Good Old Games)

Splatoon 3

Трейлер гри Splatoon 3

Що це: Шутер від Nintendo, у якому головною метою є не вбивство ворогів, а розмалювання їх фарбою. Замість куль персонажі-антропоморфні восьминоги стріляють фарбою, покриваючи її шаром усі локації.

Чому чекаємо: У третій частині обіцяють нові світи й кооперативний режим.


Коли: 8 вересня

Платформи: Nintendo Switch

Metal: Hellsinger

Трейлер гри Metal: Hellsinger

Що це: Любите грати в шутери від першої особи під важку музику? Зробити хеві-метал частиною ігрового процесу, поєднавши вбивство монстрів із ритмом пісень, вирішили шведські розробники The Outsiders.

Чому чекаємо: Спеціально для Metal: Hellsinger Серж Танкян із System of a Down й українка Тетяна Шмайлюк із Jinjer створили нові треки.


Коли: 15 вересня

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows (Steam, Epic Games Store, Good Old Games)

Session: Skate Sim

Трейлер гри Session: Skate Sim

Що це: Новий симулятор скейтбордингу зі ставкою на реалістичний ігровий процес, а не на систему очок за трюки. Після кампанії на Kickstarter у 2019 році гру випустили в Steam Early Access, у вересні вийде повноцінна версія.

Чому чекаємо: Якщо втомилися від перевидання Tony Hawk Pro Skater.


Коли: 22 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam)

FIFA 23

Трейлер гри FIFA 23

Що це: Щорічне видання головної серії футбольних симуляторів з оновленими складами, допрацьованою фізичною моделлю й іншими фічами, які люблять описувати розробники (і які врешті-решт мало впливають на гру).

Чому чекаємо: Це остання гра серії під брендом FIFA. Розробники EA Sports більше не будуть співпрацювати з міжнародною федерацією футболу FIFA, у 2023 році вони випустять нову гру під брендом EA Sports Football Club. Водночас FIFA каже, що буде готувати власний футбольний симулятор.

Примітка. Окрім того, восени чекаємо на регулярні оновлення в основних спортивних серіях: NBA 2K23 вийде 8 вересня, а NHL 23 – 14 жовтня.


Коли: 27 вересня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam), Nintendo Switch, Google Stadia

Grounded

Трейлер гри Grounded

Що це: Кохана, ми зменшили дітей: у Grounded головними героями є діти, які зменшуються до розмірів комах і повинні виживати в садку біля будинку.

Чому чекаємо: Майстри рольових ігор Obsidian Entertainment (Star Wars: Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth) випустили гру в режимі відкритого бета-тестування два роки тому (і вже залучили більш як 10 мільйонів гравців), а тепер запускають Grounded повноцінно, із закінченою сюжетною кампанією.


Коли: 27 вересня

Платформи: Windows (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Overwatch 2

Трейлер гри Overwatch 2

Що це: Мультиплеєрний шутер від розробників Warcraft і Diablo, який зібрав десятки мільйонів гравців і мільярдні прибутки, повертається з сиквелом. Утім, відрізати активних гравців оригіналу не будуть: в Overwatch 2 можна буде зберегти персонажів і їхній зовнішній вигляд.

Чому чекаємо: Водночас у сиквелі переробили ігровий процес, змінивши кількість гравців у команді з шести до п’яти. Баланс встигли перевірити в кількох відкритих тестуваннях упродовж літа.


Коли: 4 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Battle.net), Nintendo Switch

Return to Monkey Island

Трейлер Return to Monkey Island

Що це: Серії Monkey Island уже понад 30 років, у різних руках і форматах вона отримувала різні ігри, але незмінним залишалося кілька речей: піратський сетинг і фірмовий гумор.

Чому чекаємо: Співавтор Tales of Monkey Island Рон Гілберт повертається до серії й обіцяє зберегти дух оригіналу, піратські жарти й винахідливу механіку.


Коли: 17 жовтня

Платформи: PC (Steam), macOS, Nintendo Switch

Ghostbusters: Spirits Unleashed

Трейлер Ghostbuster: Spirits Unleashed

Що це: Нова гра про «Мисливців на привидів», у якій можна грати і за мисливців, і за привидів. Відповідає за розроблення студія IllFonic, яка раніше робила посередні ігри за ліцензіями фільмів «П’ятниця 13-го» й «Хижак».

Чому чекаємо: А кого ще кликати, коли нападають привиди?


Коли: 18 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC (Epic Games Store)

A Plague Tale: Requiem

Трейлер A Plague Tale: Requiem

Що це: Дівчина і її хворий молодший брат намагаються вижити у Франції 14 століття під час чуми й Столітньої війни.

Чому чекаємо: Той випадок, коли хочеться чекати на сиквел. Оригінальну гру A Plague Tale: Innocence хвалили за поєднання історії й ігрового процесу з акцентом на стелс, у сиквелі чекаємо на збереження цього балансу.


Коли: 18 жовтня

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC (Steam), Nintendo Switch

Gotham Knights

Трейлер Gotham Knights

Що це: Після смерті Бетмена Ґотем доводиться захищати Робіну, Бет-дівчині, Найтвінгу й Червоному ковпаку.

Чому чекаємо: Ще одна спроба відрядити фанатів коміксів DC у відеоігровий всесвіт, цього разу від розробників спінофа Batman: Arkham Origins.


Коли: 21 жовтня

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC (Steam)

Scorn

Трейлер Scorn

Що це: Гра від першої особи, але не шутер. Без лінійок діалогів, але з акцентом на кожен звук. Сербські розробники Ebb Software придумали горор, натхненний позаземною естетикою художника Ганса Гігера, відповідального за «Чужого».

Чому чекаємо: Це може бути як новий BioShock, так і невдалий довгобуд.


Коли: 21 жовтня

Платформи: Xbox Series X/S, PC (Steam, Good Old Games)

New Tales From The Borderlands

Трейлер New Tales from the Borderlands

Що це: Світ Borderlands починався з мультиплеєрного шутера з прикольним візуальним світом, а зараз це великий франчайз із чотирьох ігор і майбутньою кіноадаптацією. Досліджувати коміксову планету Пандору продовжили в спінофі Tales From Borderlands, за який відповідали майстри жанру квестів Telltale Games. Але після перезапуску TG за продовження взялася вже внутрішня студія Gearbox.

Чому чекаємо: Тому що в божевільному всесвіті Borderlands точно є ще багато історій (а ще чудернацьких персонажів, луту й мініігор).


Коли: 21 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC (Steam), Nintendo Switch

Call of Duty: Modern Warfare II

Трейлер Call of Duty: Modern Warfare II

Що це: Три роки тому видавці Activision зрозуміли, що нічого кращого за Call of Duty: Modern Warfare вони вже не придумають, і випустили ребут оригінального шутера 2007 року. Оновлена версія заробила понад мільярд доларів, тому була приречена на сиквел.

Чому чекаємо: «Пам’ятайте, ніякої російської [мови]!»: хоча б заради того самого завдання в московському аеропорту про Росію як державу-терориста.


Коли: 28 жовтня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam, Battle.net)

Sonic Frontiers

Трейлер Sonic Frontiers

Що це: Перша гра про надшвидкісного Їжака Соніка з повноцінним відкритим світом.

Чому чекаємо: Щоб подивитися, як звичну механіку серії Sonic The Hedgehog перенесуть у «пісочницю» за прикладом останніх The Legend of Zelda.


Коли: 8 листопада

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam), Nintendo Switch

God of War: Ragnarok

Трейлер God of War: Ragnarok

Що це: God of War 2018 року перемістив Кратоса з Давньої Греції в Скандинавію та змістив фокус історії на стосунки батька й сина. Вийшов один із найкращих перезапусків у новітній історії тепер не лише з мегаломанськими рівнями й неземними видовищами, а й із великим відкритим світом і зворушливою історією.

Чому чекаємо: Після God of War навряд чи хтось сказав би, що це не повноцінна гра, але було помітно, що багато чого розробники приберегли. Наприклад, головних північних богів на зразок Тора й Одіна. І, звичайно, кінця світу Раґнароку.


Коли: 9 листопада

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5

Pentiment

Трейлер Pentiment

Що це: Детектив у Баварії 16 століття: гравець бере на себе роль розслідувача, що має встановити вбивцю в маленькому середньовічному містечку. Для цього треба опитувати свідків і зіставляти докази, а тоді вирішувати, кому оголосити підозру.

Чому чекаємо: Це нова гра Obsidian Entertainment, за яку відповідає геймдизайнер Fallout: New Vegas.


Коли: 15 листопада

Платформи: Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam)

Goat Simulator 3

Трейлер Goat Simulator 3

Що це: Так, це третя частина симулятора козла, у якому можна керувати твариною та влаштовувати безлад. Цього разу в острівному місті Сан-Ангора.

Чому чекаємо: Які аргументи вам ще треба? Гаразд, у третій частині ще буде кооператив на чотирьох гравців.


Коли: 17 листопада

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows (Epic Games Store)

Evil West

Трейлер Evil West

Що це: Джессі – ковбой і мисливець на вампірів, який береться звільняти Дикий Захід від засилля монстрів.

Чому чекаємо: Польські розробники Flying Wild Hog підготували екшн із великою кількістю зброї й ворогів різного штибу, раніше вони випустили ребут шутера Shadow Warrior і два сиквели до нього.


Коли: 22 листопада

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows (Steam)

Обкладинка: PlayStation