Київський гурт «Крихітка» випустив пісню «Під весняним дощем» спільно з вокалістом гурту «Хейтспіч» Дмитром Однороженком. Її присвятили митцям і мисткиням, які загинули внаслідок російського вторгнення.

В основі пісні – вірш поетеси й військової парамедикині Олени Герасим’юк. «Ця пісня про втрати, але навіть після фізичного зникнення від людини залишається пам'ять, тепло й світло», – коментує Герасим’юк. 

У команді розповідають, що пісню створили за кілька репетицій. Мелодію й приспів до неї написала солістка гурту «Крихітка» Саша Кольцова. За її словами, Дмитра Однороженка запросили, бо «його голос і манера якнайкраще передають лють, розпач і гнів, що відчувають молоді люди, яким довелося займатися війною, замість того, щоби жити, утілювати свої мрії й любити». 

Автори також запустили збір для придбання багаторазових FPV-дронів для 82-ї бригади ДШВ ЗСУ. Долучитися можна за посиланням

Цей трек увійшов до нового альбому «Крихітки», який стане першим за 14 років повноформатним релізом гурту. Його представлять 24 травня на концерті в київському клубі Atlas. Квитки вже в продажу

   

У травні 2023 року український гурт «Крихітка» в колаборації з благодійним фондом «Повернись живим» випустив кліп на пісню «Ланцюг», куди ввійшли кадри відбору національної збірної України до «Ігор нескорених» (Invictus Games). За допомогою релізу хотіли привернути увагу до важливості реабілітації ветеранів за допомогою спорту.

Обкладинка й фото: скриншот із кліпу «Крихітка»