Протягом останніх пʼяти днів виставку «Алла Горська. Боривітер» ​​в Українському домі проведуть у форматі фестивалю.

Виставку переформатовують через «широкий суспільний резонанс», оскільки її відвідали десятки тисяч гостей Українського дому, кажуть організатори. В останні дні роботи тут покажуть твори-рефлексії, присвяти, історичні оцінки й сімейні спогади про Аллу Горську.

Щовечора, з 24 до 28 квітня, також будуть проводити тематичні екскурсії від кураторів проєкту, а також камерну оперу від DakhTrio та «Гоголь Fest», перформанс від хореографині Кристини Шишкарьової й виступ камерного хору «Київ» (диригент Микола Гобдич). 

Окрім того, організують фортепіанний концерт композитора Олексія Шмурака, публічні інтервʼю з письменницею Оксаною Забужко, онукою Алли Горської й очільницею однойменного фонду Оленою Зарецькою.

Детальну програму й умови відвідання опублікують згодом на Facebook-сторінці Національного центру «Український дім».

Про виставку

На першій ретроспективній виставці Алли Горської показують ескізи мозаїчних панно, сценографічні рішення для вистав, портрети шістдесятників і загалом понад 100 творів художниці. На сьогодні майже весь творчий доробок Горської як монументалістки майже втрачено: більшість її робіт опинилися під російською окупацією ще у 2014 році.

   

Коли

З 24 до 28 квітня

Де

Вулиця Хрещатик, 2

 

   

Алла Горська – одна з центральних фігур «шістдесятників», про яку мають знати всі українці, а також рольова модель для нового покоління митців. Ми розпитали про це арткураторку виставки та співзасновницю артфундації «Дукат» Олену Грозовську.

Обкладинка й фото: Український дім