Фонд Zagoriy Foundation до Великодня створив путівник українськими звичаями «Витоки».

Його випустили спільно з етнографами, істориками й фольклористами, «щоби  українські традиції могли зайняти чільне місце в корпоративній культурі кожної української компанії», коментують автори.

Загалом тут зібрали традиції й обряди Великодня й розповідають, як їх можна залучити в сучасне святкування. У путівнику, зокрема, можна прочитати про декорування оселі, приготування їжі, святкове вбрання, особливості кошика й традиційні розваги.

Крім того, пропонують скористатися «Великодніми сценаріями», які можуть допомогти «згуртувати команду, навчитися нового й побути разом у колі своїх», розповідають автори.

Також тут можна знайти перелік майстрів, науковців і бізнесів, до яких можна звернутися, щоби дізнатися більше про свято й залучити традиції у власні заходи.

Путівник доступний за посиланням, а зворотним звʼязком пропонують ділитися в Google-формі або Instagram. Цьогоріч планують створити путівники, присвячені й іншим українським святам, кажуть у фонді. 

 

Редакція The Village Україна зібрала добірку посуду від українських виробників, серед яких і колекції, присвячені Великодню.

Обкладинка й фото: ілюстрації Маргарити Якименко, путівник «Витоки»