Документальний серіал «Епізоди» про історії незалежної України вийде в прокат у кінотеатрі «Планета кіно» 25 квітня. Фільм показуватимуть у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі й Сумах чотири дні, до 28 квітня. Квитки можна придбати за посиланням.

Серіал містить три епізоди: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» й «Не перемикайтесь!» Перший епізод «Україна на Мундіалі» присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України й Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року.

У стрічці використали архівні матеріали, інтерв’ю з фанатами збірної, тренерами й футболістами, серед яких Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Артем Мілевський, Руслан Ротань і Владислав Ващук.

Трейлер першої серії документального серіалу «Епізоди»

Режисером серіалу є Артем Григорян, а продюсером – Максим Сердюк. За їхніми словами, над проєктом працювати останні півтора року, а концепт зʼявився під час спільної роботи над серіалом «Спалах».

«Основна ідея – зафіксувати історії, на яких виросла сучасна Україна, і показати їхню цінність зараз. Ми хотіли зробити попдокументальний продукт високого рівня, якого ще не робили в Україні. Це наш перший проєкт для кінотеатрів і цифрових платформ», – коментує продюсер серіалу Максим Сердюк.

   

Knife! Films – студія, яка займається виробництвом документальних і художніх проєктів. Серед їхніх робіт – фільм «Далі» й документальний серіал «Спалах».

Редакція The Village Україна розповідала про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в квітні. Серед них – «Повстання Штатів» – найдорожчий блокбастер студії A24, документальний фільм Антона Птушкіна про тварин під час війни та «Я і Фелікс» Ірини Цілик. Раніше ми розповідали про фільми березня, а також серіали, на які чекаємо у квітні.