Оновлений культурний артпростір V'yava відкриває сезон на ВДНГ.

Про відкриття 

Відкриття проведуть 27 й 28 квітня. Хедлайнерами 27 квітня стануть український музикант і продюсер Cepasa й дует Gorim!&Yuzvik. Наступного дня виступатиме музично-поетичний проєкт «Пиріг і Батіг», а також джазмени Олексій Коган і JazzInKyiv. Інших артистів анонсують згодом.

На відкритті покажуть також роботи живописця й ілюстратора Олексія Ревіки, митця Chizz Roman і автора муралів Сергія Брильова. Крім того, можна буде побачити картини дружин загиблих військових у межах всеукраїнського артпроєкту «Жива».

Квитки на відкриття уже можна придбати за посиланням.

Що оновили в артпросторі

Відтепер простір працюватиме щонайменше 4–5 разів на тиждень, кажуть у команді. Тут анонсують виступи українських артистів і гуртів, сети диджеїв і благодійні концерти іноземних музикантів декілька разів на місяць. Серед інших заходів – благодійні виставки робіт сучасних українських художників.

Також у просторі можна буде побачити експозиції скульптур і роботи народних майстрів. Проводитимуть й сеанси українського кіно в літньому мінікінотеатрі, театральні вистави, ярмарки крафтових українських виробників й освітні івенти, зокрема з тактичної медицини.

Крім того, облаштовують оновлені локації для дітей, два спортивні майданчики,  автомати з іграми Pac-Man, Mortal Kombat, Sonic й фудкорти.

У цьому сезоні команда артпростору збиратиме кошти на потреби 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ й придбання інкубаторів для немовлят із прифронтових територій у межах ініціативи United24.

   

На території ВДНГ простір почав роботу в червні 2023 року. А в листопаді команда анонсувала відкриття нової локації й на вулиці Мечникова, 3.

Загалом за минулі два сезони (літній і зимовий) зібрали понад три мільйони гривень на потреби Нацгвардії й 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.