Українська кіноакадемія спільно з Netflix запускають нову програму грантів для українських кінематографістів.

Українські сценаристи й продюсери можуть подати заявки на отримання наставницької й фінансової підтримки для своїх проєктів. Програма пропонує гранти по 10 тисяч доларів для 20 проєктів на розроблення сценарію повнометражного художнього фільму.

Учасники також братимуть участь у майстер-класах й отримають індивідуальні консультації й наставництво від експертів EAVE щодо написання сценарію, фінансування й маркетингових стратегій для їхніх проєктів.

Українці можуть подати заявки незалежно від їхнього нинішнього місця проживання. Також Українська кіноакадемія сприятиме в перекладі готових сценаріїв англійською мовою, щоб проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок. Серед журі проєкти розглядатимуть Крістіна Оберг, Юлія Гебауер, Миколай Покромскі й Магдалена Шведкович.

Подати заявку можна тут до 17 квітня.

Також цьогоріч New York Film Academy за підтримки програми ЄС House of Europe організує майстер-клас для початківців і досвідчених сценаристів чи продюсерів.

 

У березні 2023 року Netflix разом із House of Europe й Українською кіноакадемією запустив другу хвилю стипендій для українських кіношників: сценаристів, режисерів, продюсерів і менеджерів.

За підтримки Netflix Українська Кіноакадемія, зокрема, виділила гранти на розроблення сценарію для 48 проєктів, а також дала фінансову підтримку в постпродакшені для десяти кінопроєктів.