Музей Ханенків розконсервує картину «Алегорія слуху» Мартена Пепейна лише на один день у межах проєкту «Крізь потаємні дверцята».

Куратори виставки розповідатимуть історію, як картина потрапила до музею, а також про те, як дізнались імʼя її автора. Відвідувачам розкажуть про прихований алегоричний зміст сцени домашнього концерту на картині й до чого тут біблійний вислів «Суєта суєт».

Виставка відбудеться 11 квітня, з 12:00 до 19:30 (каса музею працюватиме до 19:00), а кураторські екскурсії розпочнуться о 16:00 і 18:00. Вартість квитків становить 100 гривень, придбати їх можна на сайті або в касі. А квиток на екскурсію з куратором коштує 150 гривень, купити можна тут.

   

Колекція музею з питань безпеки законсервована з початку повномасштабної війни. Упродовж року музейники будуть показувати один експонат і розповідати про його історію.

Музей Ханенків пережив ракетний удар РФ по Києву. Ми розпитали керівницю музею Юлію Ваганову про те, чому класичні інституції стають прихистком для сучасного мистецтва, наскільки важливо зараз державі вкладатися в музейників і чи дійсно Рембрандт писав полотна про ТрО.