Правозахисний орган ООН прийняв першу резолюцію на захист прав інтерсекс-людей, пише Reuters. 

Резолюцію ініціювали Фінляндія, Південна Африка, Чилі та Австралія. У ній закликають «боротися та усувати причини дискримінації, насильства і шкідливих практик щодо інтерсекс-людей [людей, статеві характеристики яких не вписуються в стереотипи бінарної системи сприйняття чоловічої або жіночої статі]».

Також додали прохання до Управління Верховного комісара ООН з прав людини опублікувати доповідь, в якій «детально розглядають дискримінаційні закони і політику, акти насильства і шкідливі практики щодо інтерсекс-людей у всіх регіонах світу». 

Прийняття такої резолюції означає «знаковий прогрес у сфері прав людини», коментує посолка США в Раді ООН з прав людини Мішель Тейлор.

   

«Інтерсекс» – це термін на позначення людини, народженої зі статевими характеристиками (включно з геніталіями, статевими залозами і набором хромосом), які не вписуються в стереотипи бінарної системи сприйняття чоловічої або жіночої статі.

   

Редакція The Village Україна зібрала правила комунікації нового часу. Як спілкуватися з ветеранами, людьми з інвалідністю та ЛГБТІК+ спільнотою.