Кінофестиваль «Миколайчук Open» та продакшн Amo Pictures запускає пітчинг для ігрових короткометражних фільмів – найкращий проєкт отримає 2000 доларів на виробництво.

Це може бути ігрове кіно будь-якого жанру, але тривалість не має перевищувати 25 хвилин. Проєкт має бути завершений до березня 2025 року, а українська премʼєра фільму має відбутися в межах 4-го фестивалю «Миколайчук Open». Ще одна з вимог – це має бути режисер, який зняв не більше, ніж два повних метри.

Крім того, учасники мають зібрати пакет документів: уривок зі сценарію або повний сценарій; резюме та фото учасників проєкту; зведений бюджет фільму; орієнтовний план знімань, а також кадри з фільму або тизер за наявності.

Подати заявку на участь можна за посиланням. Дедлайн – 23 травня. Результати оголосять 31 травня. Після цього, 21 червня, в КМЦ імені Івана Миколайчука в Чернівцях пройде пітчинг, де й оберуть найкращий проєкт.

   

3-й фестиваль «Миколайчук Open» проходитиме з 15 до 23 червня за підтримки Чернівецької міської ради. Кінофестиваль запустили в 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Ми розпитали організаторів «Миколайчук Open» про фестиваль під час війни, натхнення фестами на Балканах і Чернівці як кіномісто.