Упродовж чотирьох днів, з 25 по 28 квітня, на фестивалі «Книжкова країна» на ВДНГ проведуть понад 100 презентацій, зустрічей та інтерактивів.

Гості фестивалю зможуть відвідати книжковий ярмарок, поспілкуватися з письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, відвідати публічні читання книжок, побувати на презентаціях новинок, а також провести час в ігровій й освітній зонах, обіцяють організатори. Вхід на фестиваль вільний.

Зокрема, у перший день фестивалю, 25 квітня, о 17:00, проведуть дискусію з письменницею Іреною Карпою про важливість терапевтичного письма й про те, як письменництво «лікує душу», також обговорять її збірку короткої прози «Я не знаю, як про це писати».

Книгу описують як «історії проживання російсько-української війни, які, художньо переосмислені й утілені в оповідання й есеї». Сюди ввійшли й роботи студенток Карпи, які теж поділяться власним досвідом під час зустрічі.

Під час книжкового фестивалю проведуть також вечір військової поезії. Серед учасників – Павло Вишебаба, Андрій Кириченко, Тетяна Власова, Василь Мулік, Ірина Бобик, Ганна Яновська й Олег Коцарев. Захід пройде 26 квітня, о 19:00.

Аносують й онлайн-дискусію з істориком Сергієм Плохієм про повномасштабне вторгнення РФ в Україну і ядерні катастрофи. Плохій презентує свої книги «Російсько-українська війна», «Атоми і попіл», «Чорнобильська рулетка», а також відповідатиме на питання читачів. Зустріч проведуть 27 квітня, о 17:00.

У межах фестивалю також презентують автобіографічний роман «Історія впертого чоловіка» ветерана Олександра Будька із позивним «Терен». Під час харківського контрнаступу він втратив обидві ноги, після ампутації брав участь у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» і балетному перформансі команди United Ukrainian Ballet у США – у книзі «Терен» розповідає про свій шлях. Зустріч із письменником проведуть 28 квітня, о 12:00. 

Повна програма фестивалю доступна за посиланням

   

Книгарня з вживаними виданнями й крафтовим українським пивом і книжкові магазини в кінотеатрі «Жовтень» й Українському домі: зібрали добірку книгарень, які відкрили в Києві у 2023 році.

   

Редакція The Village Україна обирає книжку тижня. Цього разу розповідаємо про три способи бути більш раціональним із книжки «Раціональність» Стівена Пінкера.

Обкладинка й фото: «Книжкова країна»