Український ПЕН і The Ukrainians Media запустили подкаст «Палітурка», присвячений літературним творам зі шкільної програми.

Якщо в школі вам не було смішно з гуморесок Павла Глазового або було важко сприймати стиль письма Ольги Кобилянської, ви не одні, коментує ведучий подкасту Захар Давиденко («Радіо Культура»). Він спілкуватиметься «з професійними читачами й читачками, які допоможуть зрозуміти або заново відкрити для себе твори, які в школі пройшли повз багатьох із нас».

У межах подкасту виходитиме десять епізодів що два тижні, кожен з яких про окремий твір. Cеред гостей – літературна критикиня Богдана Романцова, поетка Катерина Калитко й літературознавиця Тетяна Огаркова

Перший випуск із літературознавцем Ростиславом Семківим про гуморески Павла Глазового вже доступний за посиланням. «Найбільша цінність Глазового в тому, що якби не було Глазового, у нас би зараз не було стендапу», – анонсують у команді подкасту.

   

«Вулиця Історії України» – другий сезон історичного подкасту The Village Україна (у першому сезоні він мав назву «Вулиця Степана Бандери»), у якому ми говоримо про території й мапи, а також те, яке значення мали окремі міста й регіони для соборності нашої країни. 

Усі епізоди другого сезону вже можна послухати на актуальних платформах, також на нашому YouTube-каналі можна переглянути п’ять серій про офлайн-тур «Вулиці Історії України» прифронтовими містами.