11 квітня в кінотеатрі «Жовтень» почнеться фестиваль «Тиждень австрійського кіно». До програми кіноогляду ввійшли чотири кінострічки різних жанрів: від спортивної драми до містичного фільму жахів.

Подію відкриє драматична стрічка «Ціле життя» – історія життя чоловіка у 20 столітті на тлі важкої праці, кохання й історичних подій. У стрічці зіграв австрійський актор Авґуст Цірнер («Колонія Діґнідад», «Непереборна Марта»).

Покажуть також стрічку «Лазня диявола». Це містичний фольк-горор, події якого розгортаються у 18 столітті в селищі серед лісів. Тут торкаються питань релігійності й місця жінки в суспільстві.

До програми ввійшла й драмеді «Прийшов, побачив, переміг». Це історія родини багатіїв, які не мають жодних заборон у своєму житті настільки, що голова сімʼї може собі дозволити полювання на людей як розвагу.

У четвертій стрічці «Виходячи за межі» ідеться про Зимову олімпіаду 1976 року, яка зробила 22-річного юнака Франца Кламмера зіркою серед гірськолижників. Її описують як спортивну драму про подолання тиску очікувань і силу кохання.

Покази також пройдуть в інших містах:

  • 22–25 квітня в Дніпрі (кінотеатр «Мост-Кіно» в ТРК «Мост-Сіті»)
  • 9–12 травня в Чернівцях (кіноконцертна зала «Чернівці»)
  • 16–19 травня у Львові (кінотеатр «Планета кіно» в ТРЦ Fotum)

Після фестивалю активісти й керівники кіноклубів зможуть організувати покази добірки австрійських фільмів у своєму місті в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно подати заявку на сайті.

Фестиваль проведе посольство Австрії в Україні спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки Amic Energy. Отриману суму з касових зборів на заході передадуть на підтримку України.

   

Редакція The Village Україна розповідала про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в березні. Серед них: нова частина «Мисливців на привидів», «Зелений кордон» Аґнєшки Голланд, номінант на «Оскар» і драма з Адамом Сендлером у космосі. Раніше ми розповідали про фільми лютого, а також найкращі фільми 2023 року за версією редакції й за підсумками голосування наших читачів.