Команда архітекторів зі Львова перемогла у Всеукраїнському архітектурному конкурсі за краще проєктне рішення реставрації Кушнірської башти в Кам’янці-Подільському, повідомила кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки.

Архітектори запропонували реконструювати будівлю з мінімальним втручанням. Зокрема, покриття замінять на керамічну дахівку, а втрачені місця засклять, щоб підкреслити саме реставрацію, а не повне відтворення.

У будівлі облаштують виставковий, музейний і конференційний простір. На першому поверсі можуть розмістити кафе, читальну залу, гардероб і вбиральні. Поверх також можна буде використовувати як укриття.

 

 

На третьому поверсі створять залу віртуальної реальності, де відтворять сцени давнього міського побуту. А на четвертому поверсі зроблять кінозал для 25–45 осіб. П’ятий поверх облаштують під конференц-зал на близько сотню відвідувачів. На шостому буде кафе з антресоллю, верхньою інсоляцією й оранжереєю.

 

Архітектурна студія Balbek Bureau відновить модерністську будівлю колишньої поліклініки спілки письменників на Рейтарській у Києві. Після завершення робіт у шестиповерховій споруді хочуть відкрити комплекс сфери гостинності, зокрема одеська компанія Toki об’єднає в ній пекарню, галерею, лекторій, апарт-готель і бістро.

Фото: Львівська політехніка