Архітектурний швейцарський конкурс LIV Awards оголосив переможців. Серед них, у різних категоріях, українські компанії. 

Meduza Food Court

Ресторан від 5F Studio став переможцем у категорії Architectural Design Brand New. Його побудували у Винниках на Львівщині. Головним дизайнером став Андрій Ігнатюк.

За архітектурою будівля нагадує гору з хвилями, що насправді символізує різні пори року: гора – це зима, а хвилі – літо. Для будівництва використали натуральні матеріали: дерево, очерет, камінь кварцит – кажуть архітектори. 

Найважливішим завданням, за їхніми словами, було встановити рельєфний каркас ресторану, що має виглядати легким і невагомим і в той же час бути стійким і надійним. Ресторан може вмістити 374 людини одночасно.

Метал, що використали для будівництва, був виготовлений на «Азовсталі», коментують у компанії. А плантації, де брали очерет, повністю знищили російські військові.

Asia Restaurant

Це також проєкт Андрія Ігнатюка від F5 Group на тій самій локації, що здобув перемогу в категорії Architectural Design Brand New. Тут поєднали стиль східних країн з українським колоритом, кажуть у команді.

Зал розділили на три зони. У зоні води розмістили панорамні вікна й акваріум, а у зоні вогню – «Сонце, що палає» на стіні й вогняні риби. У зоні «концентрації людей один на одному» – «усе, щоб допомогти людям відчути себе спокійно, але водночас не відходити від традицій країни», зокрема столи зі штучного каменю й крісла. 

Також створили терасу з мідними елементами. «Люстри, капелюхи й виноградні лози – усе це вже встигло підкорити серця азійських відвідувачів», – коментують архітектори.

Rafael Party Bar

Це третій проєкт, що став переможцем конкурсу у категорії Architectural Design Brand New, від 5F Studio. Головний архітектор – Андрій Ігнатюк.

Rafael Party Bar – окремий зал готельно-ресторанного комплексу Rafael у селі Зубра на Львівщині. Тут облаштували окремий стіл для виступів, фотозони, кімнату для паління та гардеробну.

Серед елементів простору виділяють люстру, що має вигляд восьминога і займає основну частину стелі, а також фрески на стінах залу.

HAY Boutique Hotel and SPA 

Готель від Edem Family компанії Yod Group, що розташований у селі Поляниця у Буковелі, здобув перемогу в категорії Architectural Design Hotel – Boutique. Головними архітекторами є Володимир Непийвода й Дмитро Бонеско.

Це пʼятизірковий готель, що має 40 номерів, два ресторани й SPA. Будівля нагадує скелю з каскадами рослин. Її, зокрема, прикрашають, місцеві дерева, трави, полуниці й ожина. 

На шостому поверсі розташували басейн зі скляною стінкою, одна частина якого знаходиться в приміщенні, а інша – на відкритому просторі. 

Dragonfly

Вілла в Дубаї від української компанії Isto здобула перемогу в категоріях Architectural Design Residence та Architectural Design Middle East. Головними архітекторами є Антон Ярошенко та Богдан Костельний.

Площа вілли – 2500 м². Під час розроблення її дизайну намагалися зімітувати структуру крил бабки, кажуть автори. Створили архітектурний силует відкритих крил, світлові інсталяції на фасаді, настінну перголу й стелі, що є прозорими.

Із матеріалів використовували метал, камінь і скло. Навколо будівлі також розташували водні конструкції.

Eteya

Іще одна вілла в Дубаї від української компанії Isto перемогла у категорії Architectural Design Middle East. Головними архітекторами є Богдан Костельний, Діна Денисенко, Галина Клименко та Альона Хропата.

Eteya представляє концепцію води. Щоби підкреслити цю ідею, додали світлові інсталяції, невеликі фонтани та водоспад  на території, а у вхідній зоні – кришталь, кажуть в команді. Із матеріалів використали натуральний камінь, скло та металеві конструкції. 

Повний перелік переможців конкурсу доступний за посиланням.

   

LIV Hospitality Design Awards – це міжнародний конкурс з офісом у Швейцарії, що оцінює архітектурні й дизайн-проєкти, які формують світову індустрію гостинності. Основні критерії оцінки проєктів – естетика, інноваційність, функціональність.

У 2023 році інтер’єр ресторану Terra від YOD Group отримав гран-прі премії LIV HospitalityDesign Awards у категорії Eating Space. Ресторан розташований у Винниках Львівської області й належить до комплексу Emily Resort.

Обкладинка: 5F Group
Фото: 5F Group, Yod Group, Isto