Музичний фестиваль Glastonbury, який щороку проходить в однойменному містечку Великої Британії, оголосив лайнап. Серед хедлайнерів – Дуа Ліпа, Coldplay, співачки SZA й Shania Twain.

Лайнап на фестивалі ділять навпіл між чоловіками й жінками. Виступатимуть LCD Soundsystem, PJ Harvey, Little Simz, Burna Boy, Janelle Monаe, Seventeen, Camila Cabello, Avril Lavigne, Jungle та Jamie XX. 

Зокрема, Coldplay уперше з 2016 року виступлять на Pyramid Stage. Вони побʼють попередній спільний рекорд хедлайнерів (з The Cure) і стануть першою групою, яка пʼять разів була хедлайнером фестивалю Glastonbury. 

Фестиваль пройде влітку, з 26 до 20 червня 2024 року. Квитки вже розпродали. Утім, пропонують долучитися до збору коштів для постраждалих унаслідок війн, зокрема в Україні, секторі Гази і Ємені. 

У межах збору проведуть розіграш ще 20 квитків. Кожен переможець отримає два квитки з правом входу на фестиваль для себе й гостя. Зібрані кошти передадуть британському «Червоному Хресту», організаціям Oxfam та War Child. 

   

Glastonbury – найбільший фестиваль Великої Британії й один із найвідоміших музичних фестивалів світу. У 2022-му на ньому запросили виступити одразу кількох українських музикантів: «ДахаБраха» , Kalush Orchestra, Jamala й Go_A. Редакція The Village Україна розпитала українські гурти про виступи на Glastonbury і використання цієї сцени для привернення уваги до війни в Україні.

Обкладинка: Andrew Allcock