МКІП і ЮНЕСКО створять простори для психологічної підтримки в бібліотеках, повідомляють у міністерстві.

У межах проєкту хочуть навчити працівників бібліотек технікам першої психологічної допомоги й арттерапевтичним практикам. Для цього створять спеціальні тренерські програми.

Також розповідатимуть про бібліотечні простори як про хаби психосоціальної підтримки, на рівні громад і проводитимуть спеціальні заходи для підвищення обізнаності людей у питаннях психічного здоровʼя.

Так хочуть надати психологічну підтримку всім відвідувачам бібліотек, зокрема захисникам і захисницям, їхнім сімʼям, вимушено переміщеним особам і жителям громад, кажуть у міністерстві.

Проєкт має охопити 15 бібліотек у шести регіонах України. Його хочуть повністю реалізувати вже у 2024 році, коментує старший координатор із питань освіти Бюро ЮНЕСКО в Україні Данієль Чутурич.

   

Lviv BookForum облаштує книжкові полиці в укриттях пʼяти областей, зокрема на Київщині. У межах проєкту укриття забезпечать книгами для дітей, художньою літературою й збірками віршів. Також додадуть настільні ігри. За словами організаторів, це може стати «психологічним сховком» для людей.