Антипремія «Золота малина», яка визначає найгірші роботи кінематографа за рік на противагу премії «Оскар», оголосила цьогорічних переможців.

Фільм «Вінні-Пух: Кров і мед» отримав найбільшу кількість нагород з дев’яти номінацій, зокрема за найгірший фільм, режисерську роботу й сценарій. А найгіршою акторкою стала Меган Фокс за ролі у фільмі «Джонні і Клайд».

Ось переможці антипремії «Золота малина»

Найгірший фільм: «Вінні-Пух: Кров і мед»;

Найгірший актор: Джон Войт за роль у фільмі «Мерсі»;

Найгірша акторка: Меган Фокс за роль у фільмі «Джонні і Клайд»;

Найгірша акторка другого плану: Меган Фокс за роль у фільмі «Нестримні 4»;

НАЙГІРШИЙ актор другого плану: Сильвестр Сталлоне за роль у фільмі «Нестримні 4»;

Найгірший екранний дует: Пух і Поросятко у фільмі «Вінні-Пух: Кров і мед»;

Найгірший ремейк або сиквел: «Вінні-Пух: Кров і мед»;

Найгірший режисер: Ріс Фрейк-Вотерфілд «Вінні-Пух: Кров і мед»;

Найгірший сценарій: Ріс Фрейк-Вотерфілд «Вінні-Пух: Кров і мед».

Переглянути цьогорічних номінантів на найгірший фільм можна за посиланням.

 

«Білявка» про Мерилін Монро стала найгіршим фільмом за версією 43-ї антипремії «Золота малина» у 2023 році. Цей проєкт Netflix назвали «жінконенависницьким, непристойним, помилковим і таким, що безсоромно використовує пам’ять про покійну Мерилін Монро». Напередодні «Білявка» отримала вісім номінацій премії «Золота малина». 

Уперше в історії нагороди «Золота малина» присудила антипремію й самим собі за те, що висунули на номінацію неповнолітню акторку, 12-тирічну Кіру Армстронг у фільмі «Та, що породжує вогонь», або «Палійка» (Firestarter). Комітет премії публічно вибачився перед нею й змінив правила, щоб на антипремію не могли претендувати актори молодше 18 років.

   

Переможців премії «Оскар» оголосила Академія кінематографічних мистецтв і наук США. «20 днів у Маріуполі» став першим в історії українським фільмом, який виграв «Оскар»: стрічку Мстислава Чернова відзначили в категорії «Найкращий документальний фільм».

Обкладинка: Razzi Awards