Документальний фільм «Рози. Фільм-кабаре» про музично-театральний колектив Dakh Daughters вийшов онлайн на Takflix. 

Це документальний мюзикл режисерки Ірени Стеценко про сімох акторок київського театру «Дах», які створили проєкт Dakh Daughters Band.

На першому сольному шоу «Рози» вони представили сучасну інтерпретацію мистецтва кабаре, що розважає публіку серйозними темами. «Революція гідності та війна на Сході розкривають героїнь у тонкощах характерів, світоглядів, творчих рефлексій», – пише Takflix.

У мюзиклі, зокрема, звучать композиції «Рози» (слова Шекспіра та української народної пісні), «Візьми» (слова Сергія Жадана) та «Папіроси» (слова Михайля Семенка).

Стрічка доступна до перегляду в усьому світі з англійськими польськими, німецькими субтитрами. З кожного квитка Takflix передає 10% фонду «Повернись живим», ще 50% – творцям.

   

Dakh Daughters Band — музично-театральний колектив, який існує з 2012 року. Учасниці використовують близько 15 інструментів та тексти українських і іноземних письменників. 

   

Редакція The Village Україна поговорила із засновником «Гоголь Fest», театру «Дах», гуртів DakhaBrakha й Dakh Daughters Владом Троїцьким про громадянську позицію, співпрацю з державою, цінність перформансів і гепенінгів, українську повістку в Європі, майбутні спектаклі, зокрема й у тилу у ворога, і навіть трохи про Бога.