Фокус-темою й основною метафорою 12-го «Книжкового Арсеналу» у 2024 році обрали «Життя на межі», кажуть організатори.

Кураторами фокус-теми фестивалю стали філософ і журналіст Володимир Єрмоленко й літературознавиця Тетяна Огаркова – автори українськомовного подкасту про культуру Kult: Podcast.

КУРАТОРИ ПРОГРАМ «КНИЖКОВОГО АРСЕНАЛУ»

  • Кураторка «Літературної програми» – радіоведуча, радіопродюсерка й письменниця ОЛЕНА ГУСЕЙНОВА.
  • Кураторка «Програми для/про дітей і підлітків» – письменниця, журналістка, перекладачка, авторка книжок для дітей і підлітків ОЛЬГА РУСІНА.
  • Куратор програми літературного фестивалю «П’ятий Харків» – літературний критик, літературознавець, лектор, куратор мистецьких проєктів ЄВГЕНІЙ СТАСІНЕВИЧ.
  • Кураторка «Професійної програми» для дискусій й обміну досвідом – проєктна менеджерка у сфері культури й книговидання ОКСАНА КАРПʼЮК. 

Також на «Книжковому Арсеналі» представлять окремі події від видавців. Його проведуть із 30 травня до 2 червня 2024 року, уже вдруге під час повномасштабної війни.

   

«Книжковий Арсенал-2022» скасували через початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну: міжнародний фестиваль мав пройти в травні 2022-го. У 2023 році фестиваль провели в червні. Уперше операторами книжок стали не окремі видавництва, а книгарні.