Музей Ханенків розконсервує разом шість картин лише на один день, 7 березня, у межах фінісажу проєкту «Золотом, кольором, світлом. До 175-річчя Вільгельма Котарбінського».

Ідеться про шість панно плафона Червоної вітальні й два малюнки Вільгельма Котарбінського з колекції Музею Ханенків у залі «Галерея».

Кожен із творів презентували окремо протягом проєкту. Утім, лише 7 березня картини можна буде побачити разом, коментують у команді музею.

 

У межах фінісажу, о 18:00, також презентують альбом, присвячений творам Котарбінського, у Музеї Ханенків.

Колекція музею з питань безпеки законсервована з початку повномасштабної війни. Упродовж року музейники щотижня будуть показувати один експонат і розповідати про його історію. 

   

Де

Музей Ханенків
вулиця Терещенківська, 17

Коли

7 березня
12:00–19:30

   

Музей Ханенків заснували в 1919 році. Основа колекції музею – зібрання Богдана й Варвари Ханенків. Загалом музей має понад 25 тисяч предметів, оригінальні твори живопису українських і європейських митців, зокрема Пітера Пауля Рубенса.

Музей Ханенків пережив ракетний удар РФ по Києву. Ми розпитали керівницю музею Юлію Ваганову про те, чому класичні інституції стають прихистком для сучасного мистецтва, наскільки важливо зараз державі вкладатися в музейників і чи дійсно Рембрандт писав полотна про ТрО.

   

«Скіфське золото», шістдесятники й Ройтбурд. Редакція The Village Україна зібрала добірку виставок, на які ми очікуємо у 2024 році.