Ілюстраторка з Норвегії, 29-річна Йоганна Мартінсен Брюгфʼєльд, створила портрет президента РФ Володимира Путіна з 40 000 малюнків пенісів.

Авторка портрету розповіла виданню NRK, що ідея прийшла після розмови з молодшим братом. «Я сказала, що хочу намалювати портрет із пенісів, але хто цього заслужив? «Треба намалювати Путіна», – сказав мій молодший брат».

Далі ілюстраторка знайшла фото Путіна в інтернеті й почала працювати в спеціальній програмі на планшеті. Спочатку вона думала, що «це займе вихідні», але програма обмежувала створення портрету, тож портрет довелося малювати протягом більш ніж семи місяців.

У коментарі виданню ілюстраторка також висловила сподівання, що її портрет, можливо, чинитиме певний тиск на світових лідерів. Поки що вона зберігає цей портет у своїй квартирі в Осло, але не проти його продати. Художниця додала, що хотіла б знайти українську організацію для співпраці.

Відгуки користувачів соцмереж здебільшого позитивні, але мистецтвознавця Мона Пале Б’єрке не вражена, пише видання. «Вона [ілюстраторка] не виявляє в Путіні потворного, жадоби влади, поганого. Він майже дивиться на нас добрими блакитними очима», – зазначила мистецтвознавця. Вона додала, що Брюгфʼєльд намалювала портрет президента РФ у стилі вуличних художників і газетних карикатуристів.