Сербський актор з російським громадянством Мілош Бикович не зніматиметься у третьому сезоні серіалу «Білий лотос» від HBO, повідомляє Deadline.

Мілош Бикович у серіалі мав зіграти роль російського Валентина, який є керівником готелю з покращення життя. НВО розірвали контракт з Биковичем через позицію щодо України.

Рішення ухвалили після скарги Міністерства закордонних справ України на HBO через те, що вони запросили в серіал актора з проросійською позицією. Бикович вважає, що жителі Криму самостійно приєднались до Росії через референдум.

«Моя участь в серіалі неможлива через причини, що виходять за межі мистецтва. Я не піддаватимусь будь-якій провокації, що мають на меті скомпрометувати мою чесність», – сказав Бикович.

Актор знімався у фільмах та серіалах Росії з 2014 року. Він також підтримав анексію Криму й отримував нагороди від президента Росії Путіна. У 2019 році Биковича внесли в базу «Миротворець» і заборонили вʼїзд в Україну.

 

У третьому сезоні серіалу «Білий лотос» від HBO зніметься литовець Арнас Фадаравічус. Він підтримав Україну після повномасштабного вторгнення РФ, але також писав, що «росіяни не хочуть цієї війни», а «голоси тих, хто проти [війни], заглушують».