У Полтаві підприємець Олег Хардін викупив у міста будівлю 19 століття на Павленківській площі, щоб відремонтувати й облаштувати благоустрій території, повідомляє «Суспільне».

Полтавська міська рада погодила приватизацію будівлі, її вартість оцінили приблизно у 2,5 мільйона гривень. А на відбудову потрібно виділити близько 25 мільйонів гривень.

«Були думки зробити тут сучасний хостел і благоустрій території. Через моє покликання я хотів би облаштувати тут кімнату для гри в шахи, щоб ними займалися діти. Ми також обговорювали з Олегом Пустовгаром, який є регіональним представником Інституту нацпам’яті, щоб створити музей-кімнату Івана Стешенка», – каже Олег Хардін.

Ескізні пропозиції планують обговорювати з громадою й депутатським корпусом, роботи виконуватимуть залежно від швидкості ухвалення рішень. Обʼєм робіт дізнаються після створення проєкту. Олег Хардін прогнозує, що на відновлення будівлі знадобиться близько трьох років.

Двоповерхова будівля на Павленківській площі в Полтаві має пошкоджене облицювання стін й отвори у даху. Її збудували в 1890-х роках, раніше тут була вечірня школа. З 2009 року будинок не використовували, приміщення, якому понад 100 років, зазнало руйнувань під впливом опадів і пожеж. Родина місцевого підприємця Олега Хардіна орендувала будинок з 2017 року.

   

У КМДА не хочуть встановлювати відреставровані активістами двері на вході до однієї з найстаріших аптек Києва. Під час ремонту аптеки демонтували оригінальні дерев’яні вітражні двері, а на їхнє місце поставили пластиковий склопакет. Завдяки втручанню активістів двері вдалося зберегти й реставрувати, а також відновити вітраж на дверях.

Фото: «Суспільне Полтава»