Допремʼєрний показ фільму «Зона інтересу» британського режисера Джонатана Ґлейзера в День памʼяті жертв Голокосту перервала повітряна тривога, повідомляє «Артхаус Трафік».

Фільм розповідає про коменданта нацистського концтабору «Аушвіц» і його дружину, які будують власну оселю прямо за стіною «фабрики смерті».

В український прокат «Зона інтересу» вийде 22 лютого. The Village Україна взяло інтервʼю у режисера Джонатана Ґлейзера, яке вийде напередодні дебюту стрічки в кінотеатрах України.

Показ стрічки, яка отримала пʼять номінацій на премію «Оскар», організувало Посольство Ізраїлю в Україні. «Зона інтересу» позмагається за «Оскар» у номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкращий закордонний фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий адаптований сценарій», «Найкращий звук».

Перед показом у кінотеатрі «Оскар» вручили нагороди українцям, які під час Другої світової війни допомагали рятувати євреїв. Звання «Праведників» Ізраїль посмертно присвоїв Володимиру та Павлині Столярчукам. Нагороду отримала їхня праонука Аліна Зінченко.

   

«Зона інтересу» – фільм від кінокомпанії A24 та британського режисера Джонатана Ґлейзера. Два його фільми «Опинись у моїй шкірі» та «Народження» були в основному конкурсі Венеційського кінофестивалю.

Світова премʼєра «Зону інтересу» пройшла на Каннському кінофестивалі, де стрічка отримала «Ґран-прі», приз Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI), премію за саундтрек і CST Artist-Technician Award.