Пригодницька відеогра Palworld від японської студії Pocket Pair стала другою грою в історії, яка одночасно зібрала понад два мільйони гравців у Steam, пише PC Gamer. Лідером залишається PUBG із показником у понад три мільйони.

Palworld продав уже понад вісім мільйонів копій гри за менш як тиждень. У Steam 94% відгуків про гру схвальні. Із січня у гру в ранньому доступі можна пограти на ПК через Steam, а також на Xbox X/S Series та Xbox One. Для Play Station 5 та Nintendo Switch гра наразі недоступна.

У Palworld гравці подорожують картою і борються з іншими людьми за допомогою істот-«палів», яких можна схопити і завербувати. Утім, творців Palworld звинувачують у плагіаті дизайну покемонів із гри Pokemon. Так, ексдиректор із правових питань The Pokemon International Дон Макгован заявив, що Palworld «схожа на крадіжку»

Гендиректор Pocket Pair Такуро Мізобе натомість закликав не звинувачувати в цьому художників, які, за його словами, отримують погрози.

  

Ми зібрали ігри, на які ми найбільше чекаємо у 2024 році, поки не вийшла GTA 6, а також поговорили з розробниками найкращих інді-проєктів року в Україні.