У київському клубі Atlas (вулиця Січових Стрільців, 37–41) проведуть благодійний івент із найбільшим фестивалем Словаччини Pohoda, який за 2023 рік зібрав близько 10 000 євро на гуманітарні потреби України.

Захід, який відбудеться 27 січня, має назву Pohoda Loves Ukraine. Його організовують спільно з Всеукраїнською асоціацією музичних подій (UAME).

На івенті виступатимуть українські гурти «Станція Мир», Hyphen Dash і виконавець Lucas Bird, а також словацькі виконавці Berlin Manson, Michael Kocáb + Karpatské chrbáty, FVLCRVM, FARA та VBPS.

Крім того, в межах заходу відбудеться панельна дискусія разом із засновником фестивалю Pohoda Міхалом Кащаком і чеським композитором і виконавцем Міхаелем Кочабом. Також можна буде послухати лекцію від музичної спільноти Porichka.

Вхід на івент – за будь-який донейт. Початок заходу – о 17:00. Усі виручені кошти спрямують на гуманітарні напрямки ініціативи Music Saves UA.

   

Фестиваль Pohoda проводять у словацькому аеропорту Тренчина з 1997 року. На фестивалі звучить альтернативна музика, рок, поп, танцювальна музика, хауз, техно, драм-н-бейс, хіп-хоп, а також грають камерну музику, проводять театральні вистави, творчі дискусії, танцювальні та літературні вечори.

Рекорд відвідуваності фестивалю встановили в 2009 році, тоді там побували 33 000 людей. З 2010 року встановили обмеження кількості відвідувачів, їх має бути не більше 30 000 людей.