Українські ілюстраторки Поліна Дорошенко й Оксана Домашич увійшли до списку переможців на 58-й Болонській виставці ілюстраторів.

Поліна Дорошенко й Оксана Домашич увійшли до списку переможців з-поміж 344 фіналістів із 31 країни. Болонський ярмарок дитячої книги проводили в Італії. Він є одним із провідних у світі форумом, який присвячений літературі для дітей і підлітків.

Міжнародне журі відібрало 344 фіналістів серед 3520 заявок художників із 81 країни. До переліку фіналістів також увійшли українські ілюстраторки Грася Олійко, Оксана Драчковська, Ольга Лісовська, Ольга Штонда, Марія Плєшакова, Анастасія Хижняк.

Виставку ілюстраторів Болонського ярмарку вважають однією з найдавніших ініціатив у сфері ілюстрацій, вона заснована в 1967 році.

   

У квітні 2023 року комікс української ілюстраторки Жені Олійник What We Had To Lose («Що нам довелося втратити») опублікувало видання The New York Times. Женя Олійник розповідає історію свого тоді ще партнера, якого мобілізували на війну проти Росії у 2015-му.

Фото: Bologna Children's Book Fair