Фестиваль під назвою «Книжкова країна», де представлять літературу від близько 100 видавництв, проведуть на ВДНГ у квітні, повідомляють в «Експоцентрі».

Подію організовують разом з Українською асоціацією видавців і книгорозповсюджувачів, туди запросять найбільші українські видавництва (зокрема це «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво Старого Лева», «КСД», «Наш Формат», «Віват», «Ранок», «Лабораторія»), профільні компанії, авторів, літературних критиків, блогерів.

Гості фестивалю зможуть відвідати книжковий ярмарок, поспілкуватися з письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, відвідати публічні читання книжок, побувати на презентаціях новинок, зустріти зірок, а також провести час в ігровій й освітній зонах, обіцяє команда фестивалю.

В освітньому просторі можна буде придбати канцтовари, підручники й посібники від видавництв «Навчальна книга – Богдан», «Ранок», «Підручники і посібники», приєднатися до тренінгів для дітей, учителів і батьків. У просторі для настільних ігор представлять «настолки» від Geekach, «Ігромаг» і Kilogames. Для дітей передбачили квести, тематичні ігри й спілкування з дитячими письменниками.

На фестивалі також облаштують благодійний стенд, де можна буде передати книжки в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей «Місто добра» й Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».

«Книжкову країну» планують не тільки як літературний захід для «затятих читачів», але і як подію для людей, які «лише знайомляться зі світом літератури», каже керівниця фестивалю Людмила Фіть.

Фестиваль відбудеться з 25 до 28 квітня. Вхід вільний.

   

Книгарня з вживаними виданнями й крафтовим українським пивом і книжкові магазини в кінотеатрі «Жовтень» й Українському домі: зібрали добірку книгарень, які відкрили в Києві у 2023 році.