Альбом зі світлинами американської фотографки Енні Лейбовіц випустить українське видавництво ArtHuss.

 

 

Це антологія модних образів, знятих переважно для Vogue. Деякі з фото ніколи не публікували раніше. У книзі зібрали 341 світлину, кожна з яких «слідує принципам сторителінгу», кажуть у ArtHuss.

Фотоальбом натхненний книгою «Алісині пригоди у Дивокраї» Льюїса Керрола й має назву «Дивокрай». Через моду Лейбовіц, як і героїня Керрола, запитує: «Хто ж я така?» – стикаючись із «безліччю незрозумілих персонажів», описують у видавництві.

Персонажами для книги стали дизайнери, серед яких Джон Гальяно в ролі Дами Хробаків, Том Форд у ролі Білого Кролика й Марк Джейкобс у ролі Гусені. Карл Лагерфельд, який хотів бути Білим Кроликом, зʼявився в образі самого себе. Світлини виконані на основі оригінальних ілюстрацій Джона Тенніела до книги Керрола.

Також до альбому ввійшла світлина, яку фотографка створила в Іспанії у 2007 році, куди вона поїхала, щоб зняти історію за мотивами роману Гемінґвея «І сонце сходить». Крім того, Енні Лейбовіц створює фотопародії на «кутюрні зйомки минулого».

«Ви завжди відчуваєте, що щось цікаве відбувається, або ось-ось станеться, або щойно сталося», – коментує світлини Лейбовіц редакторка Vogue Анна Вінтур.

ArtHuss видасть дві версії фотоальбому – звичайну у твердій обкладинці й колекційну з обмеженим тиражем, обкладинку якої обтягнуть тканиною, а сам альбом покладуть у спеціальний чохол-коробку.

Зараз відкрили передзамовлення на «полегшену» версію видання, яка коштує 1030 гривень. Зробити його можна за посиланням.

   

У липні 2022 року Енні Лейбовіц відвідала Україну й зняла першу леді Олену Зеленську для американського Vogue, а також зустрілася з українськими фотографами й фотографками.