Мінкульт оприлюднило результати онлайн-голосування конкурсу до Наглядової ради УКФ.

Серед кандидатів від закладів культури найбільше голосів отримав Олександр Книга (72 голоси), який є директором Херсонського драмтеатру імені М. Куліша, і Юрій Савчук (67 голосів) – генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні. 

Переможцями від громадських обʼєднань стали директор ТОВ «ППВ Mepeжi знань» Володимир Воробей (57 голосів) і голова ГО Ukraїner Богдан Логвиненко (56 голосів).

Голосування за чотирьох претендентів від закладів культури й громадських об’єднань до складу Наглядової ради УКФ тривало з 5 січня по 22 січня. Імена ще чотирьох членів Наглядової ради, два з яких призначає МКІП, а інших два – президент, нині не розголошують.

Серед кандидатів від закладів культури також були Білоус Андрій, Кириченко Сергій, Сагайдак Ольга, Шейко Володимир. А від громадських об'єднань – Барінова Яна, Богун Марина й Сусленський Олександр.

 

УКФ – державна установа, заснована у 2017 році з метою фінансової підтримки культурних проєктів. Основна функція фонду – аналіз грантових заявок, фінансування культурних проєктів і моніторинг їхнього виконання.

Нинішній склад Наглядової ради сформовали у 2020 році, його обирали на три роки. Одна й та сама особа не може входити до Наглядової ради фонду понад два строки поспіль.

У 2021 році виконавчим директором Українського культурного фонду обрали Владислава Берковського.