Документальний фільм «Незавершений політ» про колишнього керівника МВС, який загинув 18 січня 2023 року під час аварії гелікоптера, вийшов на YouTube до роковин трагедії.

Під час аварії в Броварах, неподалік дитячого садка, загинули також перший заступник очільника МВС України Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.

Творці фільму записали близько 40 інтервʼю з колегами, друзями й рідними Монастирського, через які спробували розкрити його «захоплення, сумніви, життєву філософію й принципи». Серед спікерів – головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов, дружина Дениса Монастирського Жанна й інші.

Кадр із фільму «Незавершений політ»

«Денис Монастирський був нетиповим українським чиновником, захоплювався буддизмом, любив ходити в гори й власноруч відновлював архітектурні пам’ятки», – розповідають у команді проєкту.

За словами режисера фільму Миколи Короткого, сюжет побудований довкола ліплення пʼятиметрової скульптури Божої матері авторства Олексія Леонова, яку розмістили в Софії Київській за сприяння Монастирського.

Премʼєра на телебаченні відбудеться на телеканалі «2+2» 18 січня, о 22:00.

   

Загалом унаслідок падіння вертольота в Броварах 18 січня загинули 14 людей, десять із них перебували на борту. Поранення отримали 25 людей, серед них – 11 дітей. Версія про замах на керівництво МВС не підтвердилася.