Музей Ханенків частково відкриє для відвідувачів старовинну бібліотеку, що була закритою з 1920-х років, розповіла «Суспільне Культура» директорка музею Юлія Ваганова.

У бібліотеці зберігаються книжки кінця 19-го століття, що належали до колекції Варвари і Богдана Ханенків, а також екземпляри, надруковані за радянських часів.

«У Музеї Ханенків є прекрасна бібліотека. За пострадянською традицією вона була переважно закритою, хоч і працювала у 1920-х роках. Люди могли приходити й вільно користуватися нею», – каже Ваганова.

Частину бібліотеки хочуть відкрити для всіх відвідувачів, щоб зробити її публічною і розповісти історію книгозбірні.

  

Музей Ханенків заснували у 1919 році. Основа колекції музею – зібрання Богдана і Варвари Ханенків. Загалом музей має понад 25 тисяч предметів, оригінальні твори живопису українських і європейських митців, зокрема Пітера Пауля Рубенса.

Музей Ханенків пережив ракетний удар РФ по Києву. Ми розпитали керівницю музею Юлію Ваганову про те, чому класичні інституції стають прихистком для сучасного мистецтва, наскільки важливо зараз державі вкладатися в музейників і чи дійсно Рембрандт писав полотна про ТрО.

   

«Скіфське золото», дослідження ідей шістдесятників й Олександр Ройтбурд: зібрали 20 виставок, на які ми чекаємо у 2024 році.

обкладинка: Музей Ханенків