Автори мультфільму «Мавка. Лісова пісня» анонсували продовження анімаційної стрічки, а також повнометражний ігровий фільм для аудиторії 12+, про це розповіли продюсерка анімаційного мультфільму Ірина Костюк і СЕО ліцензійної агенції Nerd Тетяна Рубан на форумі Cartoon Business 2023.

В ігровому фільмі персонажа Мавки наблизять до «автентичного міфологічно-містичного образу», відзначають у команді.

Також продовженням «всесвіту Мавки» стане анімаційний мультсеріал, який створюватимуть у співпраці з французькою анімаційною студією TeamTo. У серіалі з’являться нові герої – подруга Мавки Повітруля, яка буде «абсолютною протилежністю за характером» і «лісовий лиходій» Чугайстер, розповідали автори мультфільму.

В Україні «Мавка» встановила рекорд серед національних фільмів за касовими зборами й за кількістю проданих квитків. Також мультфільм став найуспішнішим анімаційним релізом в українському кінопрокаті, випередивши картини Disney і Pixar. Частка касових зборів «Мавки» в загальному національному прокаті протягом десяти місяців 2023 року становить 9%, свідчать дані Film.ua Group.

 

 

У міжнародному прокаті «Мавка» також мала успіх, кажуть у команді фільму. У Франції стрічка опинилася серед пʼяти найбільш касових фільмів премʼєрного тижня. В Італії «Мавка» стала п’ятим найкасовішим анімаційним фільмом 2023 року, провівши п’ять тижнів у топ-3. У Португалії «Мавка» посіла перше місце серед незалежних анімаційних дебютів року й зайняла друге місце серед усіх анімаційних релізів року.

   

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій. Міжнародний прокат мультфільму охоплює понад 80 країн.

Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня» про роботу над фільмом і напрацювання, які не ввійшли до першої повнометражної анімації.