На території львівського винзаводу, що в районі парку Погулянка, хочуть збудувати спортивно-відпочивальний комплекс. Головний фасад броварні й пивниці з бочковими склепіннями збережуть, повідомляє Zaxid.net.

Комплекс для відпочинку будуватимуть за проєктом львівського бюро «Симетрія», яке стало переможцем архітектурного конкурсу.

Територію колишнього винзаводу пропонують забудувати житлом, дитсадком і зробити її повністю пішохідною. Також збудують апарт-готель і підземний паркінг на всій території комплексу.

Загальна площа винзаводу становить 4,67 гектара. У 19 столітті на його місці був маєток адвоката Франциска Венґлінського, потім його придбали реставратор Йоган Дістль і пивовар Йоган Кляйн. У радянський період там запустили завод із розливу вина «Укрвино», який існував до 1999 року. У 2017 пожежа знищила значну частину майна комплексу. На одній із стін будівлі залишилося керамічне панно «Збір винограду» 1972 року авторства львівських художників Григорія Кічули і Ярослава Шеремети.

Майно будівлі колишнього винзаводу належить ТОВ «Аттельмаєр-Інвест», яка була замовником архітектурного конкурсу. Компанія зареєстрована два місяці тому й належить одному з керівників головного управління Державної фіксальної служби Львівщини Оресту Вітику і львівському підприємцю Андрію Солтису.

Фото: архітектурне бюро «Симетрія»