Український онлайн-кінотеатр Takflix випустив маніфест на підтримку вітчизняного кіно. Це відеоролик із закликом сказати «так» українській кіноіндустрії й легальності перегляду кіно.

До маніфесту ввійшли вигуки «Так!» і його варіації з фільмів «Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Памфір» і «Я працюю на цвинтарі». Саундтреком став трек «Дві голови» гурту «Відень спить».

«Ми розуміємо, що для багатьох людей українське кіно тільки зʼявилося на горизонті, але ми робимо все, щоби сформувати в них звичку легально перегляду. І попри нелегкі часи для кіноіндустрії ми віримо, що сьогодні саме час сказати «так» українському кіно», – каже засновниця Takflix і режисерка Надія Парфан.

Монтаж маніфесту зробив початківець Олександр Ахатов під керівництвом режисера монтажу Олександра Чорного («Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Додому»).

   

Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно, що працює за принципом «відео на запит». Платформу заснувала режисерка й продюсерка Надія Парфан. 50% із кожного квитка на фільм Takflix передає творцям кіно, ще 10% – благодійному фонду «Повернись живим».