Танкову сцену в американському фільмі «Творець» Ґарета Едвардса зняли з російськими й українськими акторами масових сцен у день вторгнення РФ в Україну, розповів режисер фільму Ґарет Едвардс в інтервʼю Polygon.

Під час змінань сцени танкових боїв у середині фільму знадобилися актори масових сцен, які зіграли б американських солдатів. «Це був той самий день, коли танки [російські] почали заходити в Україну [...] Ми дивилися на це на наших телефонах, а потім пішли й зняли сцену з танками разом з українцями й росіянами», – каже Едвардс.

Знімання проводили в Таїланді, під час пандемії COVID-19. Акторів з України й Росії, які зіграли у фільмі, знайшли серед експатів, які там проживали. На знімальному майданчику «не було ніякої напруги», каже Едвардс.

На його думку, цей збіг насправді є «ідеальним прикладом того, що саме кіно намагається сказати про війну». Актори масових сцен з України й Росії нібито «спілкувалися, сміялися й були дружніми», каже режисер «Творця».

   

«Творець» – це американський екшн про війну людства проти штучного інтелекту від Ґарета Едвардса («Монстри», «Ґодзілла», «Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»). У головній ролі – Джон Девід Вашингтон («Тенет»). Фільм вийшов у прокат в Україні 28 вересня.