Фестиваль американського кіно «Незалежність», який відбудеться в Києві вже вдванадцяте, представив повну програму. Подія пройде в кінотеатрах «Жовтень» і Kino42 з 7 по 13 вересня 2023 року.

У програмі інді-стрічки, зокрема номінант на «Оскар» із Кейт Бланшетт («Тар») і підліткова драма «Після сонця», а також документалка про Барбі й ретроспектива Тарантіно.

Кадр зі стрічки «Після сонця»

Фокус добірки – інклюзивність, соціальна нерівність і боротьба за права людини. Усі фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. На деяких показах будуть презентації від творчих команд і дискусії.

Крім «Тар» і «Після сонця», у програмі ігрового кіно також «Реаліті» з Сідні Свіні («Ейфорія»), «Чемпіони» з Вуді Гаррельсоном у ролі баскетбольного тренера, «Перевірка» й «Пісня про кохання».

Кадр зі стрічки «Тар»

У документальній програмі чотири фільми: «Вся ця краса та кровопролиття», «Я тебе там не бачив», «Предмет» і «Тендітні плечі, переосмислення Барбі». Крім того, у межах програми покажуть добірку короткометражок Indie Lab 2022, у якій є декілька стрічок про повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Кадр зі стрічки «Вся ця краса та кровопролиття»

Фестивальні покази з 7 вересня також проходитимуть у Львові (кінотеатр «Планета кіно» у ТРЦ Forum Lviv й America House Lviv), а також в Одесі (кінотеатр «Планета кіно»).

   

Кінофестиваль американського кіно «Незалежність» проводять у Києві вже вдванадцяте. Уперше подію за ініціативи посольства США в Україні провели у 2011 році. У 2022-му фестиваль не провели через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.