Український електро-фольк музичний гурт Onuka випустив новий альбом під назвою Room.

Альбом у Spotify

До альбому ввійшли десять пісень. Серед них – трек Peremoha, кліп на який гурт випустив у середині червня. Також раніше випустили баладу «Душа Народу».

Кліп на пісню Peremoha

Кожна пісня з нового альбому прив’язана до тематичних ініціатив і стала присвятою певним людям чи проблематиці, як-от: біженці, жінки, рятівники, розповідають у команді. Peremoha – це ода українським військовим і волонтерам.

Це «найбільш споглядальний й особистий» альбом з усієї творчості Onuka, коментує гурт: «Це альбом-маніфест і присвята кожному з нас, українців, з особливою увагою до нашого внутрішнього світу й викликів, що нам доводиться переживати щодня».

«Кожен трек альбому піднімає свою проблематику: ПТСР на рівні нації, вимушений переїзд, втрата рідних, втрата домівки, житла, призначення, роботи чи навіть власного простору. Бо наш власний простір – це і є room», коментує фронтувумен Ната Жижченко. Для неї власним простором чи «room»-ом стала музична майстерня дідуся в Чернігові.

Послухати альбом на різних платформах можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Усі кошти, отримані на стримінгових платформах від прослуховування першого синглу й переглядів кліпу Peremoha, гурт спрямовує волонтерам проєкту «Птахи», який збирає 1,5 мільйона гривень на медичне обладнання для військових медиків.


Попередній альбом Kolir гурт випустив більше двох років тому, у червні 2021 року. До нього ввійшли десять треків, зокрема, композиція Guma, спільний трек із DakhaBrakha Uyavy, інтимний сингл «Сеанс», присвячений страхам, веснянка Zenit, «енергійний» трек Xashi й колискова «23.42».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі